?>

“Kayıt sorunu var”

Ekonomi - 9 yıl önce

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alınması konusunda sıkıntıları olduğunu ve Gaziantep'te yaşayan yaklaşık 150 bin Suriyelinin nerede ikamet ettiğini bilmediklerini söyledi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen Şehir ve Mülteci konulu panele katıldı. Vali Yerlikaya Suriyeli sığınmacılarla ilgili Türkiye’de bir kayıt sorunu olduğunun altını çizdi.

“Türkiye’de sığınmacılarla ilgili kayıt sorunu var”

Vali Yerlikaya Türkiye’de sığınmacılarla ilgili kayıt sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Türkiye genelinde sığınmacı kardeşlerimizle ilgili bir kayıt sıkıntısı var. Bunu bir an önce aşmamız gerekiyor. Suriyeli plakaların Türk plaka sistemine dönüştüğü gibi bir sistemi derhal hayata geçirmemiz lazım. Gaziantep’teki Suriyeli sayısı resmi kayıtlara göre 343 bin ama benim düşünceme göre 500 bine yakındır. Diğerleri hala kayıt altına alınmadı. Bizim bunu bir an önce çözmemiş gerekiyor. Çünkü kayıtsız olan Suriyelilerin sayısı azımsanacak bir rakam değil. Gaziantep'te 150 bine yakın kayıtsız Suriyeli var, ve ben sadece 235 bin Suriyelinin ikametgahını biliyorum. Geriye kalanların nerede yaşadıklarını bilmiyorum. Bunun için şehrin gelecek planlamasını yapmakta sıkıntı çekiyoruz” dedi.

“Suriyelilerin istedikleri şehirde gelişi güzel şekilde yaşaması yanlış”

Suriyelilerin istedikleri şehirde gelişi güzel şekilde yaşamasının yanlış olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, “Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmelerinden itibaren istediği vilayette yaşamayı kendilerine bırakmışız. Bu yanlış bir uygulamadır. Bizim hangi ilde hangi ilçede hangi özellikte misafirlerimizi ikamet ettirmemiz gerekir diye bir planlama yapmamız gerekir” şeklinde konuştu.Gaziantep’te doğumların yüzde 15’ini Suriyelilerin oluşturduğunu belirten Vali Yerlikaya, “2012-2017 5 yılda şehrimizde 373 bin 949 doğum olmuş. Bunun53 bin 512 toplan doğumların yüzde Suriyeli sınmacı kardeşlerimizin” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

YETKİNŞEKERCİ ZORLA GETİRİLECEK

2017-11-09 08:55 - Güncel

Floraplast Avrasya Ambalaj Fuarında

2017-11-06 11:20 - Ekonomi

TOPLANMA MERKEZİ PARK!

2017-11-08 10:29 - Özel Haber

Kömürün tonu 850 lira

2017-11-06 11:24 - Ekonomi

Engelli usta harikalar yaratıyor

2017-11-12 08:19 - Özel Haber

Fizik tedavide 'Sevgi’ farkı

2017-11-10 10:52 - Yaşam

“Her derdin şifası çörek otu”

2017-11-10 10:48 - Özel Haber

Tekvandoda Gaziantep'in milli gururu

2017-11-10 09:12 - Spor

Çarpık yapılaşma yerine modern yaşam alanları

2017-11-07 09:46 - Yaşam

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK:2-1

2017-11-12 10:19 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam