?>

Kavurmaya dikkat çekildi

Özel Haber - 5 yıl önce

Havaların soğumasıyla birlikte Gaziantep’te vatandaşların ciğer kavurmasına olan ilgisi arttı. Kentte yazdan kalma paf ciğeri derin dondurucuda saklayan bazı kasapların bu ciğeri kış aylarında satışa sunduğu geçmiş yıllarda defalarca kamuoyunda tartışıldı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, yetkilileri denetim konusunda göreve davet etti.

YAZDAN KALMA CİĞER Mİ YİYORUZ?

Yaz aylarında kesimhanelerde ilgi görmeyen paf ciğerin derin dondurucularda saklandığı ve havaların soğumasıyla birlikte piyasaya sürüldüğü iddialarıyla ilgili Gaziantep Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, açıklamalarda bulundu. Gül açıklamasında, “Gaziantep’te özellikle kış aylarında paf ciğerinden yapılan ciğer kavurmasına olan ilgi artıyor. Tabi ciğer kavurması her yerde temiz bir şekilde yapılmıyor. Kent genelinde yer alan çoğu kebapçıda ciğer kavurması 3 ile 4 lira arasında değişiyor. Bu rakama ciğer kavurması nasıl satılır anlamak mümkün değil. Yazdan kalan, satılmadığı için bazı kişiler tarafından derin dondurucularda muhafaza edilen paf ciğerin bu aylardan itibaren piyasaya sürüldüğünü biliyoruz. Bu ciğerin bırakın piyasaya sürülmesini bulundukları yerlerde muhafaza edilmesi bile yasa gereği yasak” diye konuştu.

“YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ”

Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, başta Sağlık ve Tarım Müdürlükleri olmak üzere zabıta ekiplerinin dondurulmuş et ürünlerine karşı denetimlerini artırması gerektiğini söyledi. Gül, “Gaziantep bir dürüm cenneti. Her köşe başında bir dürümcü görmek mümkün, kentin her tarafını örümcek ağı gibi saran dürümcülerin birçoğu oto kontrolsüz ve resmi evraklardan yoksun. Biz oda olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyor ve denetimlerimizi aralıksız şekilde sürdürüyoruz. Aynı şekilde diğer yetkili kurumların da denetimlerini aralıksız şekilde yapmalarını bekliyoruz. Denetimler tam anlamıyla yapılırsa bakın ortada ne dondurulmuş paf ciğerinden yapılmış kavurma ne de 3 liraya satılan tavuk döneri görebilirsiniz. Vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde tükettiği ciğer kavurması ve tavuk dönerde denetimlerin daha kesimhanelerden itibaren başlaması oldukça önemli, bu şekilde vatandaşlarımız sağlıklı bir şekilde bu ürünleri yiyebilirler” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

NİZİP’E MODERN DEVLET HASTANESİ

2021-03-15 10:23 - Özel Haber

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR!

2021-03-18 11:13 - Özel Haber

Servisçiler OSB’ye çalışıyor

2021-03-18 11:10 - Özel Haber

Ali Topçuoğlu'nun hayat hikayesi kitap oldu

2021-03-16 06:34 - Mobil

50 Milyon TL’lik dorse vurgunu

2021-03-15 07:47 - Asayiş

Gaziantep’te vaka sayısı arttı!

2021-03-16 10:52 - Özel Haber

Dev uyuşturucu operasyonu

2021-03-13 16:21 - Asayiş

CHP’DE KARAR GÜNÜ!

2021-03-14 07:24 - Özel Haber

Ekmekte denetim sürüyor

2021-03-17 10:51 - Özel Haber

1 milyon patent hedefinin yeni durağı Aksaray oldu

2021-03-16 07:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özel Eğitim de Türkiye Modeli Alarm Veriyor!

14:49 - Özel Haber

İncilipınar Lions Kulübü’nden Bilişim Sınıfı

15:55 - Özel Haber

Türk Kızılay Gaziantep’ten Hakimiyet Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

09:48 - Özel Haber

Gaziantep Barosu Zeugma FC Kupaya Uzandı

16:46 - Özel Haber

AK Parti Gaziantep’te Vites Yükseltti

17:16 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem