?>

Kadınlar sertifika heyecanı yaşadı

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan temel pastacılık kursu tamamlandı ve...

Yaşam - 8 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan temel pastacılık kursu tamamlandı ve başarılı olan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika sahibi olan kadınlar, istemeleri durumunda işletme açabilecek.

 

İSTEYEN KADINLAR İŞKADINI OLABİLECEK

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde kadınların daha lezzetli pastalar yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla kurs açıldı. Temel pastacılık kursuna yoğun katılım oldu. Kadınlar, pasta yapımında önemli püf noktaları Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde görevli eğitmenlerden uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde etti. 6 devam eden eğitimler sonunda başarılı olan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika heyecanı yaşayan kadınlar, işletme açabilecek yeterliliğe kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

BİLMEDİĞİMİZ DETAYLARI ÖĞRENDİK

Kursiyer Eda Coşkun, öğrendiklerini öğretmek için öğretmen olmak istediğini söyledi. Eda Coşkun, “6 aydan bu yana pastacılık kursuna geliyorum. Pastacılıkla ilgili bilmediğimiz detayları öğrendik. Kendimizi geliştirdik. Kursa çok severek geldim. 6 ay devam eden kursumuz, bugün sona erdi. Sertifikalarımızı aldık. Belediyemize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ben, dükkan açmayı düşünmüyorum. Bu işin öğretmenliğini yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

DAMAKLARI ŞENLENDİRECEĞİZ

Öğrendiği bilgiler sayesinde lezzetli pastalarla damakları şenlendireceğini dile getiren kursiyer Hatice Filiz Çimpolat, şu açıklamayı yaptı: “Pastacılık kursumuzu tamamladık ve sertifikalarımızı almaya hak kazandık. Bize bu imkanları sunan Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bu kursta pratik pasta yapma yollarını, pastacılığın püf noktalarını öğrendik. Artık, aile bütçemize katkısı olması açısından bir işyeri açabilme ihtimalimiz var. İşyeri açmazsak bile evimizde ailemize, akrabalarımıza, sevdiklerimize, dostlarımıza güzel pastalar sunarak onların damaklarını şenlendireceğiz. Belediyemiz hanımlara yönelik çok sayıda faaliyet sunuyor. Ben, pastacılık kursunun yanı sıra resim kursuna da katılıyorum. Bu faaliyetlerin hanımlara bilgi ve beceri kazandırdığını ve birçok artısı olduğunu düşünüyorum.” 

Haftanın Öne Çıkanları

GENELEVİ MÜHÜRLENDİ

2017-04-28 11:44 - Mobil

Okula füzeli saldırı: 81 ölü

2017-05-05 07:02 - Dünya

“Rusya ile atacağımız adımlar bölgenin kaderini değiştirecek”

2017-05-03 09:39 - Dünya

Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

2017-05-03 09:36 - Dünya

İran’da kömür madeninde patlama: 5 ölü

2017-05-03 09:33 - Dünya

Uçağın inişi sırasında dehşet dolu anlar yaşandı

2017-05-03 08:02 - Dünya

Burası da Gaziantep’in Nişantaşı

2017-05-01 10:53 - Mobil

Kellesi 10 paçası 13 lira

2017-04-30 09:03 - Mobil

Genelevine kumlu kamuflaj

2017-05-01 12:23 - Mobil

Gaziantep Ülkü Ocakları’ndan dev proje

2017-05-01 03:43 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem