?>

İslahiye Belediyesi, kendi ürettiği organik ürünleri yemekhanesinde kullanıyor

Gündem - 5 yıl önce

İslahiye belediyesi tarafından oluşturulan tarlada üretilen sebzeler, belediye mutfağında kullanıyor. İşçilerine öğle yemeğini ücretsiz veren İslahiye Belediyesi, mutfak ihtiyacının bir kısmını da bu şekilde karşılıyor.

Belediye tarafından tarlalara ekilen domates, patlıcan, biber, salatalık, fasulye gibi ürünleri hasat ederek personelin yemekhanesinde kullanmaya başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kemal Vural, ülkenin verimli toprakları ve dört mevsimiyle birçok temel gıda ürününün üretimi için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

“Örnek uygulamamızla tasarruf da yapıyoruz” Yaptıkları çalışmaya hem tasarruf sağlandığını hem de tarımsal üretim için örnek bir uygulamanın hayata geçirilmiş olduğunu belirten Başkan Vural, “Yerli ve milli ata tohumumuzu yaygınlaştırmalıyız. Tohumlarımızın geleceğe taşınması konusunda çiftçilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Hem sağlığımız için hem de kazanç sağlamak için genleriyle oynanmamış olan tohumlarımızı önümüzdeki yıllarda da üreterek gelecek nesillere miras olarak bırakmalıyız. Artık silah, top, tüfek yerine tarımsal üretimde güçlü olmak önemli hale geldi. Savaşlar artık silahla değil üretimle ve ekonomik kazanımlarla yapılıyor. Bu nedenle ata tohumundan yetiştirdiğimiz fidelerimize sahip çıkarak onların sayısını artırmalıyız" dedi. Belediye tarafından Ağabey kırsal Mahallesinde ekimini yapılan dolmalık biberinde hasadın başladığını kaydeden Başkan Vural, bu ürünlerin yazın ve kışın belediye yemekhanesinde belediye çalışanlarına öğlen yemeğinde tüketileceğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kurban bayramında beslenme

2021-07-17 15:27 - Gündem

“DEĞERLİ YILLAR PLAKETİ” TAKDİM TÖRENİ YAPILDI

2021-07-15 03:30 - Mobil

“DELTA VARYANTI YOK”

2021-07-16 11:11 - Özel Haber

Korkutan yangın

2021-07-14 10:57 - Video Haber

Gaziantep’te 15 Temmuz şehitleri anıldı

2021-07-15 06:38 - Video Haber

Eminönü esnafı 'bayram' yapıyor

2021-07-13 05:17 - Video Haber

Besi hayvanları için HİS göleti

2021-07-12 07:39 - Ekonomi

Gaziantep'te çarşılarda bayram yoğunluğu

2021-07-16 06:33 - Video Haber

Yasakların kalkmasıyla ayakkabı sektörü hareketlendi

2021-07-15 06:39 - Video Haber

Türkiye’den Tunus’a tıbbi malzeme yardımı

2021-07-13 05:17 - Video Haber

İlgili Haberler

PALMET BT’den Enerji Sektörüne Yerli Teknoloji Hamlesi

11:00 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

Kamu malına böyle zarar vermeye çalıştı! Gaziantep'te şaşkına çeviren görüntü

15:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 448 Kişi Yakalandı

12:11 - Asayiş

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

PALMET BT’den Enerji Sektörüne Yerli Teknoloji Hamlesi

11:00 - Gündem

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem