?>

İş insanları “diplomasiden” yana

Özel Haber - 5 yıl önce

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen ortak açıklamada, “Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu olarak Suudi Arabistan'ın Türk Mallarına uyguladığı ambargonun diplomasi yoluyla çözülmesi platformumuzun ortak temennisidir” denildi.

DEKLARASYONA GAZİANTEP TİCARET ODASIDA İMZA ATTI

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Suudi Arabistan’la yaşanan ambargonun diplomasi yönetimiyle çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Yıldırım açıklamasında, “Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Ortadoğu ülkeleri tarafından gayri resmi, uluslararası ticaret kurallarına aykırı uygulamalarla, ilgili ülkelere olan ihracatımız engellenmeye çalışılmaktadır. Suudi Arabistan ve bazı Ortadoğu ülkelerinden Türk ürünlerine karşı boykot çağrıları yapılıyor. Vergiler artırılıyor. Türk ürünleri gümrüklerde bekletiliyor. Yapılan uygulamaların milli ekonomilerini korumaya yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Bu durumu ülkeler arasında yaşanan siyasi bir takım anlaşmazlıkların iş insanlarına geri yansıması olarak görüyoruz” dedi.

Yıldırım açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“İş insanları olarak Suudi Arabistan ve tüm ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerimizin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi bizim için çok önemlidir. Ticaretin refahı artıran en önemli unsur olduğunu biliyoruz. Dış ticaret yapan üyelerimizden yoğun bir biçimde, Suudi Arabistan hükümetinin yerel ithalatçı firmalarına baskı yolu ile Türkiye ile ticaret yapmamaları yönünde telkinde bulunduğu hatta bunun için imzalı beyan aldığı yönünde geri bildirimler tarafımıza ulaşmaktadır. Ambargo nedeniyle işleri sekteye uğrayan iş insanlarımız, Suudi Arabistan ile ihracatın yeniden önünün açılmasını ve getirilen engellerin kaldırılmasını bekliyor. Bölgemiz ve ülkemiz dış ticaretinde önemli bir partner olan Suudi Arabistan’daki ambargo niteliğindeki, uluslararası ticaret kurallarına aykırı bu uygulamaya ilişkin gerekli aksiyonların alınması en büyük temennimizdir. Platform üyeleri olarak çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yürütülecek ticari diplomasi ve hükümetimizin siyasi girişimleriyle oluşacak karşılıklı işbirliği zemininde tüm sorunları çözebileceğimize ve tüm engelleri birlikte aşabileceğimize içtenlikle inanıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

BİR CUMHURBAŞKANIMIZ BİR DE BEN!

2020-10-20 08:32 - Röportajlar

“YOKSUL AİLELERİN SAYISI ARTIYOR”

2020-10-22 08:47 - Teknoloji

“BANKALARIN E-HACİZ UYGULAMASI YASAYA AYKIRI!”

2020-10-19 07:08 - Mobil

ŞEHİR HASTANESİ PROJESİNDE ORTAK AKIL HAREKETE GEÇMELİ

2020-10-19 10:17 - Özel Haber

DEVA Partisi Şehitkamil’de işlem tamam

2020-10-21 11:13 - Mobil

Gaziantep FK'da yönetim değişti

2020-10-22 09:11 - Mobil

Enver Cenk Şahin: “Kazanmak için sahaya çıkacağız"

2020-10-22 04:35 - Spor

GAZİANTEP’E YENİ BİR BİLİM MERKEZİ KAZANDIRILIYOR

2020-10-18 08:14 - Mobil

“HES” KODU UYGULAMASINDA SON GÜN!

2020-10-16 09:47 - Özel Haber

Köstebek polisler deşifre edildi

2020-10-21 11:13 - Mobil

İlgili Haberler

Zeugma Turizm’den Büyük Organizasyon

17:18 - Özel Haber

Değer Koleji’nde Yeni Okul Aile Birliği Görevde  

18:36 - Özel Haber

Geleneksel Yuvalama Etkinliği Neşe Erberk Anaokulu’nda

19:46 - Özel Haber

Alleben Rotary Kulübü’nden 70 Kız Öğrenciye Burs Desteği

16:06 - Özel Haber

Mezine Sırakaya, İndex Akademi Danışmanlık A.Ş.’ye Ortak Oldu

17:53 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Zeugma Turizm’den Büyük Organizasyon

17:18 - Özel Haber

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

Değer Koleji’nde Yeni Okul Aile Birliği Görevde  

18:36 - Özel Haber