?>

“İş dünyasını olumsuz etkiler”

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, işsizlik sigortası fonu katkı payının artırılmasının, (COVİD-19) salgınının yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemde iş dünyasını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

İşsizlik Sigortası Fonu için yapılan kesintilerde artışa gidilmesi yönünde hazırlıkların yapıldığına dair ulusal medyada yer alan haberlerin iş çevresini kaygılandırdığını vurgulayan Akıncı, “Salgın sürecinin ekonomiye olan etkilerinin minimize edilmeye çalışıldığı ve teşvik destekleri süresinin uzatılmasının talep edildiği bir süreçte, iş gücüne ek maliyetler getirecek olan işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin artırılması istihdamın korunması çabalarına zarar verecektir ‘dedi.

İş dünyasının şu an için bu artışa hazır olmadığına dikkat çeken Akıncı, “Gerek işveren ve gerekse de işçi açısından son derece zorlu geçen bir dönemi geride bırakıyoruz. Devletimizin sağladığı destekler ve İşsizlik Sigortası Fonu’nun bu süreçte iyi kullanılmasıyla normalleşme sürecine ilk adımlar atıldı. Böylesi bir zaman diliminde desteklerin en azından yıl sonuna kadar sürmesi yönünde beklentiler oluşmuşken, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin yüzde 3’ten yüzde 6’ya yükseltilmesine yönelik söylentileri kaygıyla karşılıyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde fon payının tamamı işveren tarafından karşılanıyor, bu durum maalesef işgücü maliyetlerini daha da artırarak işverene ek külfetler getirecektir. Bu nedenle hükümetimizden iş dünyası olarak  bu yönde alınabilecek bir kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz “ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

“Vaka sayıları artıyor”

2020-06-11 13:07 - Özel Haber

MEZARLIK EKİPLERİ ALKIŞI HAK EDİYOR!…

2020-06-16 11:52 - Özel Haber

ÖLÜM YOLUNA ÇÖZÜM BEKLENİYOR

2020-06-11 13:08 - Özel Haber

BERABERE BİTTİ

2020-06-14 17:39 - Spor

Bakan Koca açıkladı. İşte son durum...

2020-06-12 14:14 - Türkiye

Bakan Mustafa Varank açıkladı! Corona virüse karşı yerli ilaç üretildi

2020-06-12 05:33 - Türkiye

Süper Lig’de perde 87 gün sonra açılıyor

2020-06-11 05:22 - Spor

Gaziantep FK, Ankaragücü maçına hazır

2020-06-14 07:12 - Spor

Sağlık Bakanı Koca: "Şimdiye kadarki vakaların yüzde 85’i iyileşti”

2020-06-11 15:20 - Türkiye

Coronada son durum

2020-06-14 17:35 - Türkiye

İlgili Haberler

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem