?>

İhracatta sevindiren rakamlar

Ekonomi - 5 yıl önce

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat verilerini değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline rağmen Gaziantep’in en yüksek temmuz ayı ihracat rakamına ulaştığını belirterek, Gaziantep’ten temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artışla 733 milyon 379 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Ocak-temmuz döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre Gaziantep’ten yapılan ihracatın yüzde 33,1 artışla 5 milyar 554 milyon 113 bin dolara olarak gerçekleştiğini kaydeden Ünverdi, dönemsel ve aylık ihracatta Gaziantep’in en fazla ihracat yapan iller arasında 5’inci sıradaki yerini koruduğunu dile getirdi. Kurban Bayramı etkisiyle geçen yıl temmuz ayının 26 iş günü iken bu yıl 22 iş günü olarak gerçekleştiğini dile getiren Başkan Ünverdi, “Buna rağmen ihracatımızda artış olması gurur verici. Kent sanayicileri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah el ele omuz omuz vererek rakamları daha yukarılara çıkartmak için gayret edeceğiz” diye konuştu.  

Gaziantep’in her koşulda üretime devam ettiğine dikkati çeken Ünverdi, “Bu zamana kadar hep bu anlayışla çalışıp üretim ve ihracata devam ettik. Bundan sonra da aynı yolda ilerleyeceğiz. Gece gündüz demeden çalışıp üreten, ihracat yapan bütün sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Pandemi süreci, ülkemizde son dönemde yaşanan orman yangınları ve sel felaketlerinden dolayı oldukça üzgün olduklarını kaydeden Ünverdi, “Maalesef son 1 haftadır ülkemizin çeşitli noktalarında ciğerlerimiz yanıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Canla başla çalışan bütün görevlilerimizin, o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın Allah yar ve yardımcıları olsun. İnşallah bu zor günleri de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Lütfen bizler de devletimizin almış olduğu tedbirlere uyalım ve bu sürecin atlatılmasına katkıda bulunalım. Bir ve beraber olmamız gereken bir dönemde provokasyonlara karşı da sağduyuyu elden bırakmayalım ve bu tür yaklaşımlara fırsat vermeyelim. Türkiye güçlü bir ülkedir ve bu sıkıntıların da üstesinden gelecek güce sahiptir. GSO olarak bizler de yaraların sarılması için elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yangında mahsur kalanlara mahalleliden kurtarma operasyonu

2021-07-29 06:47 - Gündem

Gaziantep'te 11 katlı binanın çatı katında yangın

2021-08-02 09:03 - Gündem

2 bin kişi bu yöntemle sigarayı bıraktı

2021-07-29 06:03 - Yaşam

ABD'li teknoloji devi Google'dan çalışanlarına aşı zorunluluğu

2021-07-29 06:00 - Yaşam

Gaziantepli şehidin naaşı memleketine getirildi

2021-07-28 06:01 - Video Haber

Yaz aylarında su alımına dikkat

2021-07-29 06:07 - Yaşam

Gaziantep’te orman yangını

2021-07-31 16:52 - Video Haber

3 bin nüfuslu mahallenin nüfusu 100 bine çıktı

2021-07-28 06:08 - Video Haber

"Nargile, sigaradan 50 kat daha zararlıdır"

2021-07-28 09:36 - Yaşam

Kamp malzemelerine yoğun talep

2021-07-27 06:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

TÜİK Verileri Kadınların Ekonomideki Yerini Ortaya Koydu

13:48 - Ekonomi

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

08:26 - Ekonomi

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi

CHP Gaziantep İl Başkanı Açar’dan Asgari Ücret Tepkisi

11:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber