?>

İCRADAN KAÇIŞ!

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sorunlarla birlikte icra kıskacında kalan vatandaşlar icra tebligatlarını almamak için mücadele ediliyor. Mahalle muhtarları yaşanan bu durumdan en dertli olan kesim.

Özel Haber - 5 yıl önce

İcra tebligatlarını almak istemeyen borçlu vatandaşlar ile mahalle muhtarları karşı karşıya geliyor. Gaziantep’te son yıllarda İcra Dairelerinde ki takip dosyalarında önemli artış gözlendi. Pandemi döneminde işsiz kalan vatandaşlar ödemelerini gerçekleştirmekte güçlük yaşadı. 2021 yılının Mayıs ayı itibariyle karşılıklı icra dosyasında patlama yaşandı ve sayı yaklaşık 1 milyona ulaştı. Bankalar başta olmak üzere çok sayıda kalemde borcunu ödeyemeyen vatandaşlar hakkında açılan icra dosyası sayısında önemli bir artış gözlendi.

KABUL EDİLMEYEN YÜZLERCE TEBLİGAT MUHTARLIK BÜROLARINDA

Mahalle muhtarları yanlış adres nedeniyle veya adreslerde ki muhataplar tarafından kabul edilmeyen tebligatların muhtarlık bürolarını meşgul ettiğine dikkat çektiler. Muhtarlar, yüzlerce tebligatın arasında beynamaz olduklarını dile getirdiler. Bazı mahalle muhtarları, tebligat kanununun 21. maddesine göre vatandaş mahallede oturmuyorsa veya evde bulunmuyorsa, muhtarların kanunen tebligatı almak mecburiyetinde olduklarını açıkladılar. Muhtarların tebligatı imzalayıp teslim aldığını vurgulayan muhtarlar sözlerine şöyle devam ettiler;“Muhtarın bu evrakları 3 ay muhafaza etme zorunluluğu var. Vatandaşlarımız genelde tebliği kabul etmiyor, çünkü herkes gırtlağına kadar borcun içindeler. Halk, tebligat kanununu bilmedikleri için tebligatı almıyorlar. İnsanlar zaten ekonomik kriz nedeniyle boğulma derecesine geldiler. Muhtarlar tebligatı aldıktan sonra eve götürmek, telefon açmak gibi hiçbir mecburiyeti yoktur. Sadece benim mahallemde günde 5 postacı tebligat dağıtıyor. Muhtar olarak bunları dağıtmaya ne ömrüm ne de zamanım yeter. Vatandaş muhtarlıktan bile tebligatı almaya korkuyor, ‘Evrakı alırsak evimize icra, haciz gelir’ diyorlar.”

“İCRA DOSYALARININ GİDEREK ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ”

Hiçbir vatandaşın hacizli duruma düşmek istemediğini kaydeden muhtarlar sözlerini şu şekilde sürdürdüler;“Vatandaşların birçoğu bireysel kredi, kredi kartı, Gazdaş, Toroslar Edaş borcundan dolayı mahkemelik. Muhtarlar tebligatı aldıktan sonra vatandaşın eline geçmiş sayılıyor. Ama vatandaş bunu bilmediği için burada en büyük sıkıntıyı muhtar çekiyor. Eğitimli insanlar bile ‘benim tebligatımı nasıl alırsın?’ diyorlar. Muhtarın kanuna göre almak zorunluluğu var. O nedenle mahalle sakinleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Asgari Ücretle çalışan bir insan 3 bin liraya yakın alırken lira alırken, 3 bin lira para harcarsa borç sürekli artar. İcra dolayısıyla çok kişinin evi, arabası gitti. Yetkililerden tek ricam bu tebligatlar artık muhtarlara getirilmesin. Torbalar dolusu tebligat geliyor, hem işimizi yapamıyoruz hem de vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mutluluklarında farkındalık yarattılar

2021-06-06 11:07 - Özel Haber

Gaziantep’in kurtuluş hikayesi tek kitapta derlendi

2021-06-02 10:24 - Gündem

70 MİLYON TL’LİK DEV PROJE!

2021-05-31 11:39 - Mobil

Gaziantep’te silahlı çatışma: 1’i polis 5 yaralı

2021-06-06 15:56 - Asayiş

Gaziantep'te ilk mezat salonu açıldı

2021-06-07 08:55 - Gündem

OKA, Orta Karadeniz Bölgesi için ön fizibilite raporları hazırlıyor

2021-06-02 06:49 - Ekonomi

Kurbanlıkta büyük oyun!..

2021-06-06 09:23 - Mobil

Dünyanın en büyük çiftliğinde buğday hasadı başladı

2021-06-04 09:28 - Ekonomi

GAÜN SURİYE’DE GÖZDE OLDU!

2021-06-02 11:06 - Özel Haber

Gaziantep FK'da Güray Vural ile yollar ayrıldı

2021-06-02 07:38 - Spor

İlgili Haberler

Kızılay Şehitkamil’den Hem İftar Hem Umut

15:17 - Özel Haber

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Kızılay Şehitkamil’den Hem İftar Hem Umut

15:17 - Özel Haber

Rotary’den Topluma Değer Katan İsimlere Büyük Onur

14:45 - Gündem

Gaziantep’te Anahtar Parti’den Birlik Sofrası

13:52 - Yaşam

Sağlıkta Skandal İddia! PET Çekimi İçin Gelen Hasta Mağdur Edildi

12:56 - Yaşam

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber