?>

İbrahim Ay: Gaziantep basını tarihi bir sınav verdi

Yaşam - 10 yıl önce

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, Basında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümü”nde Gaziantep basınının tarihi bir sınav verdiğini söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne el uzatanlara karşı başlatılan halk direnişinin geniş kitlelere ulaşması için kentteki basın yayın kuruluşlarının büyük özveri gösterdiğini dile getiren Başkan Ay, ‘’Basın demokrasinin önemli bir parçasıdır. Ülkenin demokratik yapısını bozmaya çalışan terör örgütlerine karşı Gaziantep yerel basınını tarihi bir mücadele göstermiştir’’ dedi.

“Yerel basın üzerine düşeni yaptı’’ Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada 24 Temmuz’dan sadece 9 gün önce, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan darbe girişimine dikkat çekti. Bu tarihi direnişte tüm kesimler gibi yerel basının da üzerine düşeni yaptığını dile getiren Başkan Ay, ‘’ Darbe girişiminin başarılı olması halinde bütün medya organlarının susturulacağının ve tüm iletişim kanallarının kapatılacağının, tek kelimeyle basına pranga vurulacağının bilincinde olan meslektaşlarımız, tüm dünyaya örnek bir duruş sergilemiştir. Bu açıdan 15 Temmuz 2016 tarihi Türk basının da onur günü olmuştur‘’ şeklinde konuştu.

‘’Kurtuluş savaşında da yerel basın vardı’’ Gaziantep’in Kurtuluş savaşında dünyada emsali görülmemiş direnişinin perde arkasında da yerel basının olduğuna dikkat çeken Ay, ‘’Değerli meslektaşlarımız, atalarımızın kurtuluş savaşındaki ruhu ile 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan kara gecede tarihi bir sınav vermiş, tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte darbecilerin karşısına dikilmiş, asla boyun eğmemiştir. Halkın haber alma hakkını namluların gölgesinde de olsa sürdürme kararlılığını gösteren meslektaşlarımız, canları pahasına basının yılmaz savunucusu olmuşlardır. Gaziantep halkının şanlı direnişine, kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, kentin basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir’’ diye konuştu.

Başkan Ay, yerel basının her yönden güçlenmesiyle birlikte, böyle tarihi günlerde ortaya koyduğu kararlı iradenin daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Zirve Üniversitesi kapatıldı

2016-07-23 03:47 - Mobil

Ali Yener tutuklandı

2016-07-20 10:10 - Mobil

5'inci Zırhlı Tugay eski komutanı Doğan tutuklandı

2016-07-20 04:07 - Mobil

İşte Gaziantep Büyükşehir'de görevden alınan isimler

2016-07-20 03:22 - Mobil

Gaziantep'te Vali yardımcısı görevden alındı

2016-07-18 06:42 - Mobil

Gaziantep'te FETÖ ile bağlantılı çok sayıda kurum kapatıldı

2016-07-23 04:24 - Mobil

İslahiye’de Topçu Alay Komutanı tutuklandı

2016-07-18 13:21 - Mobil

Şehit Mehmet Demir’in Gaziantep’teki evine ateş düştü

2016-07-17 10:12 - Mobil

Taner Nakıboğlu gözaltında

2016-07-20 09:56 - Mobil

Gaziantep otoyolunda feci kaza

2016-07-20 05:36 - Mobil

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi