?>

Hüzünlü anma töreni

Yaşam - 8 yıl önce

Ebediyete intikalinin 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenleriyle hüzün içerisinde anıldı. GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve GKV Özel Liselerinde düzenlenen anma törenlerinde duygusal anlar yaşandı. Atatürk haftası boyunca birçok etkinliğe imza atan GKV Özel Okulları öğrencileri düzenlenen anma töreninde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak yaşamından kesitlerin sunulduğu oratoryoyla izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen bir dizi etkinlikle Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hüzünle anıldı. Öğrencilerin sabahın erken saatlerinde evlerinden getirdikleri çiçekleri Atatürk büstüne koymasıyla başlayan etkinlikler saatler 09.05’u gösterdiğinde bütün Türkiye ile birlikte GKV Özel Okullarında da çalan siren sesleriyle Atatürk sonsuzluğa uğurlandı. Düzenlenen anma törenlerine GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel, İlkokul Müdürü Mustafa Şenel ve Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut’un yanı sıra veliler, öğretmen, idareci ve öğrenciler katıldı. GKV Özel İlkokulu tören alanında gerçekleştirilen ilk törende Okul Müdürü Mustafa Şenel Atatürk’ün Türkiye ve dünya için önemini anlatarak Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Öğrenciler de çeşitli şiirler okuyarak Atatürk’ü andı. Bahçede bulunan Atatürk heykelini adeta çiçek bahçesine çeviren minik öğrenciler günün anısına büstün önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Atatürk oratoryosu duygulandırdı

GKV Özel Okullarının farklı birimlerinde de farklı etkinlikler şeklinde düzenlenen anma törenlerinde adeta hüzün ve göz yaşı hakimdi. GKV Özel Ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen salon töreninde Atatürk’ün Türk ulusu ve dünya için önemini dile getiren Okul Müdürü Nadir Gürsel konuşmasında Atatürk’ün yaşamından önemli kesitleri de öğrencilerle paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Atatürk Oratoryosunu sahneye koyarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamından kesitler ve Kurtuluş Savaşının en önemli bölümlerini canlandırdılar. Atatürk’ün sevdiği parçaları da seslendiren öğrenciler salonda bulunan katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Atatürk Haftası etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

YETKİNŞEKERCİ ZORLA GETİRİLECEK

2017-11-09 08:55 - Güncel

Floraplast Avrasya Ambalaj Fuarında

2017-11-06 11:20 - Ekonomi

TOPLANMA MERKEZİ PARK!

2017-11-08 10:29 - Özel Haber

Kömürün tonu 850 lira

2017-11-06 11:24 - Ekonomi

Çarpık yapılaşma yerine modern yaşam alanları

2017-11-07 09:46 - Yaşam

Yeni Başkan Mustafa Karacan

2017-11-05 08:59 - Yaşam

Çalıştığı yerde ölü bulundu

2017-11-05 09:02 - Mobil

“DEĞİŞİM TALEBİNE SAYGI DUYULMALI”

2017-11-05 08:45 - Güncel

Nurdağı'na terminal müjdesi

2017-11-08 10:36 - Ekonomi

Halıcılar Afrika’da temaslarını sürdürüyor

2017-11-09 06:10 - Mobil

İlgili Haberler

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel