?>

HKÜ'den motivasyon semineri

Yaşam - 8 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), akademisyenleriyle üniversite adaylarını buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen seminerlere bir yenisini daha ekleyen HKÜ’nün, bu sefer ki durağı Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

Üniversite adaylarını sınav öncesi motive etmek, kariyer yolculuklarında destek olmak ve kendi yeteneklerini tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde konuşmacı olarak HKÜ Rektör Yardımcısı ve HKÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özbay yer aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Özbay, “Pozitif Rekabet Kültürü” başlıklı sunumuyla katılımcıları kendine hayran bıraktı.

YENİLİĞİN İTİCİ GÜCÜ REKABETÇİLİKTİR

Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Prof. Dr. Özbay, günümüzde var olabilmek için kişinin kendi yeteneklerini keşfedip bu yeteneklerle rekabet etmesi gerektiğini söyledi.  Esas olan şeyin hayatta kalmak olduğunu ifade eden Özbay, rekabet edemeyenlerin hayatta kalamayacağına ve doğru rekabetin ise pozitif rekabetle mümkün olabileceğine değindi. Rekabet kazanmak veya kaybetmek değil gelişmek yeteneğini ortaya koymak demektir diyen Özbay: “Sürekli arkanı toplayanlar seni rekabet etmekten alıkoyanlardır. Yeniliğin itici gücü rekabetçiliktir. Rekabet etmeden gerçek yetenek düzeyin ortaya çıkmaz. Rekabet edebilirlik ise farklı ve yaratıcı olmaktan geçer” dedi.

RAKİPLERİNİZ EN İYİ ÖĞRETMENLERİNİZDİR

Hayatta her şeyi yaşayarak öğrenirsiniz ve rekabet edemeyenler her şeye geç kalanlardır diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Yaşar Özbay, kendilerini farklı alanlarda yetenekli hisseden öğrencileri sahneye davet etti. Yetenekleri ortaya çıkarabilmeyi ve ona öncülük edebilmeyi uygulamalı olarak gösteren Özbay, “Var olan yeteneğinizi siz ortaya çıkaramazsanız yeteneği olmayan biri sırf rekabet edebiliyor diye sizin yerinizi alacaktır. Kendi yeteneğinizi toplumdan mahrum etmeyin. Bu yüzden rekabet edebilme yeteneği çok önemlidir. Aslında rakipleriniz en iyi öğretmenlerinizdir. Zorluklar sizi yıldırmasın. Çünkü hikayelerini duyduğumuz insanlar hep zor şartlar altında kendini ortaya koymuş insanlardır. Kendi yeteneğinizi keşfedin” diyerek öğrencileri sınav öncesi motive etti.

Vücut dili, anlatım tarzı ve konusu ile öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Prof. Dr. Yaşar Özbay, seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Haftanın Öne Çıkanları

GENÇLER YARININ DEĞİL BUGÜNÜN MİMARLARIDIR

2018-05-18 09:39 - Özel Haber

Suriyelilere Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçiş izni

2018-05-22 10:02 - Güncel

Gazişehir, ulusal kulüp lisansı aldı

2018-05-22 06:31 - Spor

Arpa hasadı buruk başladı

2018-05-20 09:41 - Ekonomi

Yedi bin seçmenli mahalle muhtarı Kervancı’dan Konukoğlu Vakfına teşekkür!

2018-05-20 09:41 - Özel Haber

AYLIK KİRA BEDELİ 211 BİN LİRA OLDU

2018-05-18 11:04 - Özel Haber

Gaziantepspor'da yolsuzluk iddiaları

2018-05-25 02:17 - Mobil

Gazişehir tecrübeli oyuncularına güveniyor

2018-05-18 09:30 - Spor

İŞTE AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

2018-05-21 11:02 - Güncel

Fıstıkçılardan baklavacılara fiyat tepkisi

2018-05-18 08:04 - Güncel

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi