?>

HKÜ’de etkinlik

Yaşam - 7 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesive Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneğinin (S.H.D.D.) birlikte düzenlediği “Sedef Hastalığı Farkındalık Etkinliği”, alanında uzman kişilerin sunumuyla gerçekleşti. Etkinlikte, sedef hastalığı her yönüyle ele alındı.

HKÜ Hukuk Amfide gerçekleştirilen sedef hastalığı farkındalık etkinliğine, sağlık alanında uzman kişiler, Türkiye Sedef Hastalıkları Derneği üyeleri, birçok akademisyen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını, Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım yaptı. Açılış konuşmasının ardından alanında uzman kişiler, sunumlarını gerçekleştirdi. Dört oturum şeklinde düzenlenen programda, sedef hastalığı ve Türkiye’deki durum, sedef hastalığında güncel yaklaşımlar, sedef hastalarında yaşam kalitesi, sağlığın geliştirilmesi, hasta eğitimi, iletişimi ve beslenme konulu oturumlar akademisyenler tarafından katılımcılara anlatıldı.

Sedef hastalığında fiziksel aktivite önemli

Katılımcıların dikkatle izlediği bilimsel içerikli programda, hastaların fiziksel aktivitesinin ve ruhsal durumunun önemi vurgulandı. Sedef hastası olan bireylerin, egzersizlerini düzenli yaparak yaşam kalitelerini daha iyi duruma getireceği belirtildi. Sedef hastalığının geliştirme rollerinin (yazılı ve görsel olarak eğitimler) iyi uygulandığında, hastalığın tedavisinin daha çok farkına varılacağı, konuşmacılar tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı. Sedef hastalığının tedavi sürecinin önemle anlatıldığı programda, hastalar stresten uzak durduklarında depresyon belirtilerinde de azalma olduğu söylendi.

Yapılan sunumların ardından, plaket takdimi yapıldı. Katılımcılara plaketlerini, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar verdi.Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım, Kezban Bayramlar’a günün anısına özel, fotoğraf çerçevesi hediye etti. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

“VER KATI, AL CUKKAYI”

2019-02-26 12:14 - Röportajlar

TÜRKİYE ŞAHİN’İN İSRAİL BAYRAKLI FOTOĞRAFLARINI KONUŞUYOR

2019-02-25 10:33 - Özel Haber

SARISINI FATMA AKINI İZZET YEDİ!

2019-02-25 12:02 - Özel Haber

RİSKLİ YAPILAR YIKILACAK

2019-02-20 12:17 - Güncel

Son anda Yılmaz Çelik

2019-02-20 12:15 - Güncel

GAİB Dubai’de

2019-02-20 08:02 - Yaşam

Vatan Partisi adaylarını tanıttı

2019-02-21 11:35 - Özel Haber

CHP Şehitkamil’e Atalamış atandı

2019-02-22 11:46 - Yaşam

“HALK İTTİFAKI İÇİNDEYİM”

2019-02-22 11:51 - Özel Haber

“Kaliteli baklava uygun fiyata satılmalı”

2019-02-20 07:20 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem