?>

HKÜ’de, akademik kurul toplantısı

Yaşam - 8 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Hukuk Fakültesi Cine Amfi’de gerçekleştirildi.

49 ÖĞRETİM ELEMANI KATILDIHKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay’ın eşlik ettiği toplantıya, 49 öğretim elemanı katıldı.

HKÜ’nün mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci ilişkileri, programların tercih edilirliği, mezunların izlenmesi, bilimsel çalışmalar, kalite yönetim sistemi ve akreditasyon, idari süreçler, koordinatörlükler ve eğitim bilimleri enstitüsünün açılma hazırlıkları konuşuldu.

AR-GE ÇALIŞMALARI ARTMALI

Eğitim fakültesinin Ar-Ge çalışmalarına da özel önem verdiğini ifade eden HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, eğitim fakültesinin Tübitak 1003 proje başvurularından beş tanesinin ikinci aşama başvuru çalışmalarının sonlandırılmakta olduğunu; sunulan eğitim hizmetinin niteliğinin arttırılmasının stratejik bir hedef olduğunu, mezuniyet sonrası öğrenci izleme çalışmalarının ise bu sürece önemli katkı sağladığını vurguladı.

ÖĞRENCİ ODAKLI YAKLAŞIM

Mezunların istihdamını sağlamak amacıyla öğrencilerin lisans eğitimi sırasında katılabilecekleri sertifika programlarının düzenleneceğini söyleyen Büyüköztürk; ‘’Mezunlarımız başka kurumlarda çalışsalar da eğitim fakültesinin hala birer üyesidir. Desteklerimizi ve akademik danışmanlığımızı sonsuz sunabileceğimiz çalışmalar yapmalıyız. İdari ve eğitsel süreçlerde öğrenci odaklı yaklaşım uygulamaların niteliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlıyor’’ dedi. Her dönem olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılını da heyecanla, coşkuyla, huzurla, güvenle, başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza gönülden inanıyorum diyen Şener Büyüköztürk, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise mühendislik fakültesinde etkin bir şekilde yürütülen Co-op uygulamasının yararlarından bahsetti. Eğitim fakültesinde de benzer uygulamaların yapılabileceğini ifade eden Yılmaz, mentorlük-danışmanlık kavramlarının öğrencilerin gelişimlerindeki ve istihdam edilmelerindeki katkısı üzerinde durarak başarılı çalışmalarından dolayı eğitim fakültesi akademik ve idari personelini tebrik etti.Üniversitenin ve eğitim fakültesinin mevcut durumunu değerlendirildiği, görüş ve önerilerin paylaşıldığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

ABDULKADİR KONUKOĞLU VE ZEKİ KONUKOĞLU LİDERLER ARASINDA

2018-09-17 02:59 - Güncel

Nohut dürümü 5 lira oldu!

2018-09-16 08:34 - Özel Haber

Merinos yaz kursu sertifika töreni düzenlendi.

2018-09-17 07:38 - Spor

Gaziantep Kolej Vakfı 55 yaşında

2018-09-16 08:29 - Yaşam

İLK PEKMEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2018-09-19 10:27 - Özel Haber

Gazişehir Gaziantep'ten Altınordu'ya tek atış

2018-09-17 02:57 - Güncel

KURUTMALIK SATIŞLARI HIZLANDI

2018-09-20 07:02 - Özel Haber

Hokeyde açık alan sezonu sona erdi

2018-09-17 07:37 - Spor

ŞARAPNEL YETİMLERİ

2018-09-16 10:56 - Özel Haber

DENETİM ŞART!

2018-09-20 10:13 - Özel Haber

İlgili Haberler

“STRATEJİK HAYAT: DAHA ÇOK KONUŞMAK DEĞİL, DAHA DOĞRU DÜŞÜNMEK İÇİN…”

16:09 - Yaşam

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen'in Acı Günü

11:11 - Yaşam

Gaziantep'in Su Geleceğine 2 Milyar Liralık Dev Yatırım

15:48 - Yaşam

İleri Yaşta Omuz ve Kalça Ağrılarının Nedeni Kireçlenme Olmayabilir

14:30 - Yaşam

MHP Gaziantep KAÇEP'ten Kadınların Güçlenmesine Destek

16:56 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

ARABANIZ, SAATİNİZ, ÇANTANIZ... PEKİ SİZ KİMSİNİZ?

14:18 - Ekonomi