?>

HKÜ’de, akademik kurul toplantısı

Yaşam - 7 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Hukuk Fakültesi Cine Amfi’de gerçekleştirildi.

49 ÖĞRETİM ELEMANI KATILDIHKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay’ın eşlik ettiği toplantıya, 49 öğretim elemanı katıldı.

HKÜ’nün mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci ilişkileri, programların tercih edilirliği, mezunların izlenmesi, bilimsel çalışmalar, kalite yönetim sistemi ve akreditasyon, idari süreçler, koordinatörlükler ve eğitim bilimleri enstitüsünün açılma hazırlıkları konuşuldu.

AR-GE ÇALIŞMALARI ARTMALI

Eğitim fakültesinin Ar-Ge çalışmalarına da özel önem verdiğini ifade eden HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, eğitim fakültesinin Tübitak 1003 proje başvurularından beş tanesinin ikinci aşama başvuru çalışmalarının sonlandırılmakta olduğunu; sunulan eğitim hizmetinin niteliğinin arttırılmasının stratejik bir hedef olduğunu, mezuniyet sonrası öğrenci izleme çalışmalarının ise bu sürece önemli katkı sağladığını vurguladı.

ÖĞRENCİ ODAKLI YAKLAŞIM

Mezunların istihdamını sağlamak amacıyla öğrencilerin lisans eğitimi sırasında katılabilecekleri sertifika programlarının düzenleneceğini söyleyen Büyüköztürk; ‘’Mezunlarımız başka kurumlarda çalışsalar da eğitim fakültesinin hala birer üyesidir. Desteklerimizi ve akademik danışmanlığımızı sonsuz sunabileceğimiz çalışmalar yapmalıyız. İdari ve eğitsel süreçlerde öğrenci odaklı yaklaşım uygulamaların niteliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlıyor’’ dedi. Her dönem olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılını da heyecanla, coşkuyla, huzurla, güvenle, başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza gönülden inanıyorum diyen Şener Büyüköztürk, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise mühendislik fakültesinde etkin bir şekilde yürütülen Co-op uygulamasının yararlarından bahsetti. Eğitim fakültesinde de benzer uygulamaların yapılabileceğini ifade eden Yılmaz, mentorlük-danışmanlık kavramlarının öğrencilerin gelişimlerindeki ve istihdam edilmelerindeki katkısı üzerinde durarak başarılı çalışmalarından dolayı eğitim fakültesi akademik ve idari personelini tebrik etti.Üniversitenin ve eğitim fakültesinin mevcut durumunu değerlendirildiği, görüş ve önerilerin paylaşıldığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

ABDULKADİR KONUKOĞLU VE ZEKİ KONUKOĞLU LİDERLER ARASINDA

2018-09-17 02:59 - Güncel

Nohut dürümü 5 lira oldu!

2018-09-16 08:34 - Özel Haber

Merinos yaz kursu sertifika töreni düzenlendi.

2018-09-17 07:38 - Spor

İLK PEKMEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2018-09-19 10:27 - Özel Haber

Gazişehir Gaziantep'ten Altınordu'ya tek atış

2018-09-17 02:57 - Güncel

Gaziantep Kolej Vakfı 55 yaşında

2018-09-16 08:29 - Yaşam

KURUTMALIK SATIŞLARI HIZLANDI

2018-09-20 07:02 - Özel Haber

Hokeyde açık alan sezonu sona erdi

2018-09-17 07:37 - Spor

ŞARAPNEL YETİMLERİ

2018-09-16 10:56 - Özel Haber

DENETİM ŞART!

2018-09-20 10:13 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Günün Manşetleri

Mezine Sırakaya, İndex Akademi Danışmanlık A.Ş.’ye Ortak Oldu

17:53 - Özel Haber

Gaziantep’in İlk Online Çiçekçisi 20 Yaşında

17:09 - Özel Haber

Karaca Bozgeyik CHP Gaziantep İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

16:22 - Gündem

İncilipınar Lions Kulübü’nden İlk Sosyal Sorumluluk Projesi

22:01 - Özel Haber

Gaziantep’te Girişimcilik Dostları Buluştu

00:19 - Özel Haber