?>

HKÜ ‘Yenilenebilir Enerji’de Ar-Ge’ için İşbirliğine Hazır!

Gündem - 4 yıl önce

“Verimli Enerji, Güçlü Ekonomi” vizyonuyla, sanayide enerji verimliliği bilincinin ve kültürünün oluşmasına katkı sağlamak adına yapılabilecek çalışmaların tartışıldığı önemli bir platform olan Güneydoğu Enerji Forumu’nun (GEF) ikincisi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de (HKÜ) içinde bulunduğu paydaşların katılımı ile Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret ve Diğer Politikalar Başkanı Müsteşar Bartosz Przywara, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi Başkanı İslim Arıkan katıldı.

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Açılış konuşmalarının hemen ardından başlayan ve oturum başkanlığını HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yaptığı Sanayide Enerji Verimliliği Panelinde; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daire Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Enerji Verimliliği”, SANKO Enerji İcra Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım tarafından “Karbonsuz Yeni Ekonomik Düzende Enerji Sektörünün Rolü” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Destekleri Müdürü Burhan Güldibi tarafından “Enerji Verimliliği Destek Programları” konusunda sunumlar yapıldı.

Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ olarak enerji ihtiyaçlarının %70’ni kampüs içinde mevcut bulunan güneş enerjisi santrallerinden karşıladıklarını ve bu oran ile Türkiye’deki üniversiteler içerinde en üst sıralarda yer aldıklarını belirterek; “Gerçekten çevreci ve yeşil bir kampüse sahibiz. Bunu tescilleyebilmek için bu yıl Dünya Yeşil Kampüs Endeksine de müracaat ettik. Dünya sıralamasında da üst sıralarda yer alacağımızı ümit ediyoruz. Özellikle enerji depolama, pil ve güneş enerjisi teknolojileri başta olmak üzere, tüm alternatif/yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri konusunda Ar-Ge çalışmaları başlattık. Bu konuda tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Fıstıklık Mahallesindeki sosyal tesis yapımında sona yaklaşılıyor

2021-11-28 09:46 - Gündem

Maganda kurşunu 8 yaşındaki Ömer'i hayattan kopardı

2021-11-30 08:56 - Mobil

Bahçeye uçan taksinin şoförü hayatını kaybetti

2021-12-03 06:58 - Gündem

4 şüpheli adliyede

2021-11-28 09:45 - Yaşam

3 PUAN BİZİM

2021-11-28 09:58 - Mobil

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur kuraları çekildi

2021-12-03 06:50 - Spor

Temur Bülbül için kurucusu olduğu hastanede tören düzenlendi

2021-11-28 07:33 - Mobil

32. GAPSHOES FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2021-12-02 11:29 - Mobil

Sağlık Müdürü Tiryaki Nizip'te sağlık tesislerini gezdi

2021-11-28 10:26 - Mobil

GAZİANTEP'İN MÜDÜRÜ "HUZUR" İÇİN SAHADA!

2021-12-03 10:42 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem