?>

HKÜ ‘Yenilenebilir Enerji’de Ar-Ge’ için İşbirliğine Hazır!

Gündem - 4 yıl önce

“Verimli Enerji, Güçlü Ekonomi” vizyonuyla, sanayide enerji verimliliği bilincinin ve kültürünün oluşmasına katkı sağlamak adına yapılabilecek çalışmaların tartışıldığı önemli bir platform olan Güneydoğu Enerji Forumu’nun (GEF) ikincisi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de (HKÜ) içinde bulunduğu paydaşların katılımı ile Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ticaret ve Diğer Politikalar Başkanı Müsteşar Bartosz Przywara, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi Başkanı İslim Arıkan katıldı.

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Açılış konuşmalarının hemen ardından başlayan ve oturum başkanlığını HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin yaptığı Sanayide Enerji Verimliliği Panelinde; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daire Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Enerji Verimliliği”, SANKO Enerji İcra Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım tarafından “Karbonsuz Yeni Ekonomik Düzende Enerji Sektörünün Rolü” ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Destekleri Müdürü Burhan Güldibi tarafından “Enerji Verimliliği Destek Programları” konusunda sunumlar yapıldı.

Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ olarak enerji ihtiyaçlarının %70’ni kampüs içinde mevcut bulunan güneş enerjisi santrallerinden karşıladıklarını ve bu oran ile Türkiye’deki üniversiteler içerinde en üst sıralarda yer aldıklarını belirterek; “Gerçekten çevreci ve yeşil bir kampüse sahibiz. Bunu tescilleyebilmek için bu yıl Dünya Yeşil Kampüs Endeksine de müracaat ettik. Dünya sıralamasında da üst sıralarda yer alacağımızı ümit ediyoruz. Özellikle enerji depolama, pil ve güneş enerjisi teknolojileri başta olmak üzere, tüm alternatif/yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri konusunda Ar-Ge çalışmaları başlattık. Bu konuda tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Fıstıklık Mahallesindeki sosyal tesis yapımında sona yaklaşılıyor

2021-11-28 09:46 - Gündem

Maganda kurşunu 8 yaşındaki Ömer'i hayattan kopardı

2021-11-30 08:56 - Mobil

Bahçeye uçan taksinin şoförü hayatını kaybetti

2021-12-03 06:58 - Gündem

4 şüpheli adliyede

2021-11-28 09:45 - Yaşam

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur kuraları çekildi

2021-12-03 06:50 - Spor

3 PUAN BİZİM

2021-11-28 09:58 - Mobil

Temur Bülbül için kurucusu olduğu hastanede tören düzenlendi

2021-11-28 07:33 - Mobil

32. GAPSHOES FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2021-12-02 11:29 - Mobil

Sağlık Müdürü Tiryaki Nizip'te sağlık tesislerini gezdi

2021-11-28 10:26 - Mobil

Antibiyotik deposu

2021-12-01 09:06 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantepli Çiftçiler İçin Meclis’te Kritik Görüşme

10:00 - Gündem

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep İyilik Hareketi’nden Minik Kalplere Büyük Destek

21:14 - Yaşam

Adem Özdemir TÜGEM Gaziantep İl Başkanlığı Görevine Başladı

18:14 - Özel Haber

AYKILIÇ GROSS’UN BAŞARISI TESCİLLENDİ

11:10 - Özel Haber

Gaziantepli Çiftçiler İçin Meclis’te Kritik Görüşme

10:00 - Gündem

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem