?>

HKÜ öğrencileri 4. ulusal çocuk gelişimi öğrenci kongresinde

Yaşam - 8 yıl önce

Başarılarına yenilerini ekleyerek büyümeye devam eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerinin başarılarıyla da ismini farklı alanlarda duyuruyor.

Alanında birçok verimli projelere imza atan HKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından organize edilen 4. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresine katıldı.

Tema göç ve çocuk oldu

HKÜ Akademisyenleri, Yrd. Doç. Dr. Zehra Kılıç Özmen, Öğr. Gör. Neşe Uygun, Öğr. Gör. Sakine Hakkoymaz ve Arş. Gör. Nurgül Çakmak önderliğinde hazırlanan sözlü bildirilerle öğrenciler Hasan Kalyoncu Üniversitesini temsil etti. Konya Selçuk Üniversitesinde gerçekleşen kongrede HKÜ öğrencileri, "Bir Göç Romanı Olan Uçurtma Avcısında Göç ve Çocuk", " Göç ve Çocuk Sinemadan Topluma Yansıyanlar", "Göçle Gelen Çocukların Yaşadıklarının Sosyokültürel Açıdan İncelenmesi" başlıklı bildirilerini sundu. Ana teması “Göç ve Çocuk” olan kongrede sözlü bildirilerin yanı sıra serbest bildiri, poster, alandaki yenilikler ve araştırmalar da yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin katıldığı kongrede, çocuğun gelişimi, korunması ve eğitimi gibi pek çok alan hakkında bilgiler de konuşuldu.

"Çevremizde gelişen olaylara duyarlı olmalıyız"

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren öğrenciler, “Böyle bir kongreye katılmak bizim için onur verici. Çevremizde gelişen olaylara duyarlılık göstermemiz gerekir. Bu en başta insani bir sorumluluktur. Son zamanlarda ülkemizin güneyinde gelişen olaylar ve yaşanan göç en çok çocukları etkilemektedir. Böyle bir konuyu gündeme getirerek bizlerin de fikir ve önerilerimizi paylaşmamızı sağlayan bir kongre oldu” diye konuştu. Üç gün süren kongreye HKÜ’den sekiz öğrenci katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

BÜYÜK VURGUN! FETÖ Gaziantep'te Beytü'l Mal'a da çökmüş...

2017-06-09 08:11 - Güncel

Mumya’nın galası yapıldı

2017-06-07 10:00 - Dünya

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİLER!

2017-06-05 08:45 - Güncel

Saldırıları DEAŞ üstlendi

2017-06-07 08:48 - Dünya

Rusya: "ABD uçağı hava sahamıza girdi"

2017-06-06 11:08 - Dünya

İran’da çifte terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

2017-06-07 09:22 - Dünya

İtalya Rallisi yarın başlıyor

2017-06-07 08:45 - Spor

Başbakan Binali Yıldırım "Sorumsuzca verilmiş bir karar"

2017-06-09 09:58 - Türkiye

Şölen Çikolata’dan 4 yılda 600 Milyon TL yatırım

2017-06-09 07:09 - Mobil

VATANDAŞIN GÜNAHI NE?

2017-06-06 11:16 - Manşet

İlgili Haberler

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber