“Hiçbir saldırı karşısında yılmayacağız”

Güncel - 6 yıl önce

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, düzenlediği basın toplantısında son günlerde Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen ekonomik savaşa karşı ayakta olduklarını kaydetti.

GESOB Başkanı Küsbeoğlu, “Son günlerde ABD ve diğer dış ülkelerin saldırısına maruz kaldık. Bu saldırılar bizi yıpratmayacaktır, 1960 Darbesi’nde bu yana ülkemiz çok fazla darbeler, sanal baskılar gördü. Tüm bu sıkıntıların hepsini atlattık, gerek 15 Temmuz Darbe Girişimi en son dedik ama durmuyorlar. 15 Temmuz’da tüm dünya gördük ki tüm ülke tek vücut olup; bu ülkeyi kurtarmak için bir araya geldik. Bugün de bizlere çok büyük görevler düşüyor. Dolar üzerinden gelen sanal baskılar, ülkemizi bir müddet sıkıntıya sokmuşsa da devletimizin almış olduğu önlemlerle püskürtülmüş oldu. Doları bozdurmakla, alıp satmakla her şey bitmiyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi önce yastık altını kurtarmamız gerekiyor. Yastık altında duran doların bize hiçbir faydası yok, yastık altından çıkardığımız doları tekrar yastık altına koyarsak hiçbir faydası olmaz. O paraları mevduata çevirerek, bankalarda garanti altına alacağız” diye konuştu.

Küsbeoğlu, sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti;

“Geçmişte olduğu gibi yerli malı kullanımını özendirmeliyiz. Vatandaşlarımıza, devletimizi, mülki amirlerimize düşen görevler vardır. Dolardaki sanal baskıyı bu şekilde geri teptirdik, ilerleyen günlerde de bu beraberliği devam ettireceğiz. Öncelikle yerli malı olan ürünlerimize ağırlık vereceğiz. Yastık altındaki dolarlarımızı bozdurduğumuz zaman yeniden yastık altına koymayacağız. Banka mevduatlarına dönüştürerek piyasaları canlandırmamız gerekiyor. En tepeden başlayarak, esnaf, sanayici, devlet, hükümet hepimizin lüksten kaçınma zamanıdır. Lüks mallarla caka satma zamanı değildir, kredi alarak caka satmamalıyız. Alınan kredileri iş yerlerimize sermaye olarak girişini yapacağız. Yerli Malı kullanımını bu noktada artırmalıyız. Esnafız, cebimiz zengin olmasa da gönlümü zengin. Kendi gücümüze göre yapmamız gerekenleri yapıyoruz. En tepeden başlamak üzere lüksten kaçmamız gerekiyor. Lüks yaşam içerisinde yaşayan kimselerde biraz kemer sıksınlar. Haberlere bakıyoruz, hep döviz bürolarında esnaflar dolar bozduruyorlar. Durumu iyi olan arkadaşlar, sizlerde deste deste dolarları alıp, sizleri de bankalarda, döviz bürolarında görmek isteriz.”

“KONUNUN ÜZERİNE GİDİLMESİ GEREKİYOR”

Küsbeoğlu, “Ürünlerin dolarla yükselmesi konusu çokça gündeme geliyor ancak esas mesele fırsatçıların olması. Fırsatçılara meydan vermemiz gerekiyor. Fırsatçılara meydan vermemiz için, bunlara gerekli dersin verilmesi gerekiyor. Dolar 7 lira iken un fiyatı yükselirken, dolar 5,5 liraya düştüğünde un fiyatı düşmeli. Geçtiğimiz aylarda fıstık fiyatlarından kaynaklanan bir sıkıntı yaşandı. Fıstık fiyatlarının yüksek olduğunu ifade eden baklavacılar zam yaptılar. Fıstıkçılar Oda Başkanı, hiçbir baklavacı 220 liradan fıstık almadı, stokçuların yükselttiği bir fiyat oldu. Fıstık fiyatları 100 liraya düştü, baklava fiyatlarını neden düşürmüyorsunuz? Fırsatçıları, aradan çıkarmamız gerekiyor. Ciddi bir şekilde bu konunun üzerine gidilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

“ÇÖLYAK ; UYULMASI MECBURİ BİR YAŞAM TARZIDIR”

2018-08-15 10:44 - Röportajlar

KURBANLIĞA YAKLAŞILMIYOR

2018-08-13 10:50 - Özel Haber

Kaplan Ailesi’nin mutlu günü

2018-08-13 07:08 - Yaşam

Serdar Deliktaş ile yollar ayrıldı

2018-08-10 09:55 - Spor

İşte Gaziantep Basketbol'un ilk rakibi

2018-08-10 07:21 - Spor

Ezo Gelin’in kızı Türk vatandaşı oldu

2018-08-15 07:13 - Güncel

Gaziantep Basketbol'un yeni sezon fikstürü belli oldu

2018-08-10 10:52 - Spor

GAZİANTEP SPORDA GELECEĞİNİ HAZIRLIYOR

2018-08-16 10:46 - Özel Haber

GAZİŞEHİR TEK GOLLE KAZANDI

2018-08-13 02:53 - Güncel

Gazişehir Gaziantep'te bir ayrılık daha

2018-08-10 10:08 - Spor

İlgili Haberler

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Empati Derneği’nden Eğitime Bir Destek Daha

21:39 - Güncel

Sanko Üniversitesi Ek Kontenjanla Gelecek Öğrencilerini Bekliyor

15:37 - Güncel

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem