?>

Hasret giderdiler

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya giderek çeşitli görüşmelerde bulundu.

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya giderek çeşitli görüşmelerde bulundu. Ziyaretlerde öne çıkan konu, kentte yaşanan yoğun sanayileşme ve gurbetteki işadamlarının Şanlıurfa’ya da yatırım yapması talebi oldu.

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar’ı ziyaret eden Mustafa İsmet Erdoğan başkanlığındaki ŞANLIDER heyeti yoğun ilgiyle karşılandı. Ziyarette konuşan Başkan Mustafa İsmet Erdoğan, “3 kuşaktır Gaziantep’te yaşamamıza rağmen Şanlıurfa ile de güçlü bağlarımız devam ediyor.Gaziantep ve Şanlıurfa iki komşu olmanın ötesinde yoğun ilişkileri olan iki kardeş şehir. Ülkelerin arasındaki sınırların ortadan kalktığı günümüzde iki komşu kentin de kendi arasında çok güçlü ilişkilerinin olması lazım” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirterek, “Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş gibi komşu ve çevre illerle yakın ilişki içindeyiz. Kalkınmanın artık tek tek iller bazında değil bölgeler olarak gerçekleşmesinin daha mantıklı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla Gaziantep ile iyi ilişkilerimiz var. ŞANLIDER de bizim oradaki temsilcimiz gibi. Sizin aracılığınızla kentimizin gelişmesi için oradaki sanayici ve işadamlarının buraya da yatırım yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ise Bakan Faruk Çelik’in de katkılarıyla Şanlıurfa’da yoğun bir istihdam artışı yaşandığını belirterek, “Kentimizin teşvik bölgesi içinde yer alması nedeniyle yoğun bir yatırım sürecine girdik. Gaziantep ve batı illerinden de çok sayıda yatırımcı burayı tercih ediyor. Kentin Gaziantep’e yakın olması da bunda etkili oluyor” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, Şanlıurfa’nın giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, il dışına en çok göç veren illerden biri olduklarını belirtti. Demirkol, en çok göçün ise Gaziantep’e yaşandığını anımsatarak, “Gaziantep’te yaşayan hemşerilerimizin iyi şartlarda yaşamaları bizim için çok önemli. ŞANLIDER’in öncülüğünde yaşanan birlik ve beraberlik ortamı da bu süreci şartları daha da iyileştirecektir” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay bir KUMPAS'ı daha çökertti

2016-02-11 21:01 - Özel Haber

Karkamış’ta korkunç cinayet

2016-02-11 13:28 - Asayiş

"Ayvaz Baba Türbesi unutuldu"

2016-02-14 11:36 - Mobil

Karataş Köprülü Kavşak çalışmasında sona gelindi

2016-02-15 13:10 - Yaşam

Gaziantep mutfağı başarısını kutluyor

2016-02-13 17:45 - Mobil

"KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİYİZ"

2016-02-14 11:42 - Manşet

Kendini sokak hayvanlarına adayan emekli polis

2016-02-14 10:21 - Yaşam

İslahiye'de 436 çiftçiye 218 ton yem dağıtıldı

2016-02-13 18:07 - Mobil

GAÜN’e Türkiye’nin en modern Kardiyoloji Merkezi

2016-02-17 11:51 - Yaşam

Fatma Şahin’den sürpriz doğum günü kutlaması

2016-02-14 15:45 - Yaşam

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber