?>

Halk otobüsleri uygulamaya “UYMADI”

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yine Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Pandemi sürecinde para kazanamaz hale gelen özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretli kısmı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecekti. Hükümetin şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanması sağlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız bundan sonra şehir içi toplu ulaşım hizmetini rahat bir şekilde alacak. Alınan bu karar diğer il belediyelerine örnek olurken toplu ulaşım aracı sahipleri ise oldukça mutlular.

BELEDİYENİN İYİ NİYETİ DEĞERLENDİRİLEMEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alınan bu karar ile pandemi sürecinde zarar eden toplu taşıma araçlarına katkı sunulduğunu diğer yandan ise 65 yaş ve üstü vatandaşların rahat bir şekilde şehir içi ulaşımlarının sağlanacağını kaydetti. Şahin, “Tüm vatandaşlarımız gibi özellikle büyüklerimizin şehir içi toplu ulaşımlarını rahat ve sağlıklı sağlanmasına yönelik ciddi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımızın çerçevesinde bundan sonra 645 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan halk otobüslerine yönelik tek bir şikayet bile gelmeyecek. Bu durum onların adına bizleri oldukça mutlu edecek” şeklinde konuştu.

HER BİR 65 YAŞ VE Ü,STÜ VATANDAŞIN BİNİŞ ÜCRETİ 1 LİRA OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, daha önceden projelendirilen uygulama ile halk otobüsü sahiplerinin 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması yönünde mağduriyet yaşamayacağına dikkat çekti. Kömürcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Pandemi sürecinde para kazanamaz duruma gelen halk otobüsü sahibi vatandaşlarımıza belediye olarak daha önceden destek verdik. Şimdi ise 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın hakkı olan şehir içi ücretsiz taşıma hizmeti için halk otobüsü sahiplerine her bir vatandaşın biniş ücreti olarak 1 lira ödenecek. Bu durum ile birlikte bundan sonra kent genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın halk otobüsü tarafından alınmaması gibi bir durum yaşanmayacak. Bu projenin Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin önderliğinde Türkiye’ye örnek olacağı kanısındayım.”

Haftanın Öne Çıkanları

Topçuoğlu’ndan Gaziantep’e bir okul daha

2021-09-17 09:42 - Mobil

Kültür turizminde Rumkale farkı

2021-09-19 09:23 - Özel Haber

Üniversite öğrencilerine oryantasyon eğitimi

2021-09-21 08:30 - Gündem

Teknofest 2021’de çevreci projeler yarışıyor

2021-09-22 10:07 - Mobil

Ek yerleştirme tercih tanıtım günleri başlıyor

2021-09-19 09:17 - Gündem

ALLEBEN temiz akacak

2021-09-16 10:38 - Özel Haber

Yılmazkaya’dan önemli uyarı

2021-09-16 10:36 - Mobil

Güneydoğu’dan 94 ülkeye kuru meyve ihracatı gerçekleştirildi

2021-09-21 08:31 - Ekonomi

GRANDİ, Gaziantep Hukuk Kliniğini ziyaret etti

2021-09-15 11:44 - Özel Haber

Kumar operasyonunda "süngücü kadınlar" gözaltına alındı

2021-09-20 10:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep Kızılay’dan Ramazan Seferberliği

10:03 - Özel Haber

Revnak Kültür ve Sanat Derneği’nden Gaziantep’e Unutulmaz Gece

00:06 - Özel Haber

HKÜ–GİKAD İş Birliğiyle Kadınlar Ekonomide Güçleniyor

11:53 - Özel Haber

Sezay Koçak Kendi İradesiyle Hayatını Kaybetti

17:55 - Özel Haber

Özel Eğitim de Türkiye Modeli Alarm Veriyor!

14:49 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kaçakçılık Operasyonu

11:58 - Asayiş

Nikâhta Zirve Gaziantep’in, Boşanmada İlk Sıra İzmir’in

01:23 - Yaşam

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Gaziantep Kızılay’dan Ramazan Seferberliği

10:03 - Özel Haber