?>

Halk otobüsleri uygulamaya “UYMADI”

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yine Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Pandemi sürecinde para kazanamaz hale gelen özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretli kısmı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecekti. Hükümetin şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanması sağlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız bundan sonra şehir içi toplu ulaşım hizmetini rahat bir şekilde alacak. Alınan bu karar diğer il belediyelerine örnek olurken toplu ulaşım aracı sahipleri ise oldukça mutlular.

BELEDİYENİN İYİ NİYETİ DEĞERLENDİRİLEMEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alınan bu karar ile pandemi sürecinde zarar eden toplu taşıma araçlarına katkı sunulduğunu diğer yandan ise 65 yaş ve üstü vatandaşların rahat bir şekilde şehir içi ulaşımlarının sağlanacağını kaydetti. Şahin, “Tüm vatandaşlarımız gibi özellikle büyüklerimizin şehir içi toplu ulaşımlarını rahat ve sağlıklı sağlanmasına yönelik ciddi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımızın çerçevesinde bundan sonra 645 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan halk otobüslerine yönelik tek bir şikayet bile gelmeyecek. Bu durum onların adına bizleri oldukça mutlu edecek” şeklinde konuştu.

HER BİR 65 YAŞ VE Ü,STÜ VATANDAŞIN BİNİŞ ÜCRETİ 1 LİRA OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, daha önceden projelendirilen uygulama ile halk otobüsü sahiplerinin 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması yönünde mağduriyet yaşamayacağına dikkat çekti. Kömürcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Pandemi sürecinde para kazanamaz duruma gelen halk otobüsü sahibi vatandaşlarımıza belediye olarak daha önceden destek verdik. Şimdi ise 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın hakkı olan şehir içi ücretsiz taşıma hizmeti için halk otobüsü sahiplerine her bir vatandaşın biniş ücreti olarak 1 lira ödenecek. Bu durum ile birlikte bundan sonra kent genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın halk otobüsü tarafından alınmaması gibi bir durum yaşanmayacak. Bu projenin Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin önderliğinde Türkiye’ye örnek olacağı kanısındayım.”

Haftanın Öne Çıkanları

Topçuoğlu’ndan Gaziantep’e bir okul daha

2021-09-17 09:42 - Mobil

Kültür turizminde Rumkale farkı

2021-09-19 09:23 - Özel Haber

Üniversite öğrencilerine oryantasyon eğitimi

2021-09-21 08:30 - Gündem

Teknofest 2021’de çevreci projeler yarışıyor

2021-09-22 10:07 - Mobil

Ek yerleştirme tercih tanıtım günleri başlıyor

2021-09-19 09:17 - Gündem

ALLEBEN temiz akacak

2021-09-16 10:38 - Özel Haber

Yılmazkaya’dan önemli uyarı

2021-09-16 10:36 - Mobil

Güneydoğu’dan 94 ülkeye kuru meyve ihracatı gerçekleştirildi

2021-09-21 08:31 - Ekonomi

GRANDİ, Gaziantep Hukuk Kliniğini ziyaret etti

2021-09-15 11:44 - Özel Haber

Kumar operasyonunda "süngücü kadınlar" gözaltına alındı

2021-09-20 10:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel