?>

Halıda kalıcı başarı için yenilik şart

Yaşam - 9 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, dünyanın dört bir köşesine halı ihracatı yapan Gaziantep’in bu başarısını sürdürmesinin yenilikçi ürünlere ağırlık vermesiyle mümkün olacağını söyledi

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen “Domotex Hannover 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”nda stantları ziyaret eden Topçuoğlu, fuarın gözdesinin Gaziantepli firmalar olduğunu belirtti. 63 ülkeden bin 556 firmanın katıldığı fuara Türkiye’den 160 markanın bulunduğunu anımsatan Topçuoğlu, bu firmaların 83’ünün de Gaziantepli olduğunu ifade etti. Metrekare bazında Türkiye’nin 9’uncu kez birinci olduğunu söyleyen Topçuoğlu, halının liderinin bu alanda da lider olmasının doğal olduğunu vurguladı.

Firmaların fuardan memnun kaldığını anlatan Topçuoğlu, “Geçen yıl fuara Gaziantep’ten 81 firmamız katılmıştı, bu sene 83 oldu, gelecek senelerde daha da fazla olacaktır. Bu da şehrimiz adına çok önemlidir. Fuarda Gaziantepli firmaların varlığını görmek göğsümüzü kabarttı. Fuarın en çok Gaziantepli şirketlerin faydasına olduğuna inanıyorum” dedi.

Fuarın ülke ihracatına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Topçuoğlu, şunları söyledi:

“Dünyanın halısı Gaziantep’te dokunuyor. Bu da halı denildiğinde akıllara Gaziantep’i getiriyor. Nasıl ki çikolata da İsviçre, makarnada İtalya akla geliyorsa halıda da akla ilk gelen ülke Türkiye oldu. Bunun devam etmesi yine bizim elimizde, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaptığımız sürece halıda marka olmaya devam ederiz. Aksi halde geriden gelen bir ülke bu unvanı elinizden alır. Halıda kalıcı başarı için yenilik şart.”

Fuara ABD’den Çin’e, Almanya’dan Suudi Arabistan ve Rusya’ya kadar geniş bir katılım olduğunu belirten Topçuoğlu, bununda tanıtımın daha verimli olmasına sağladığını dile getirdi. Yorulmadan, yılmadan üreten, ülkesine ve şehrine katkı sağlayan halıcıların takdire şayan işlere imza attığını vurgulayan Topçuoğlu, “Gaziantep dünyada parça halı üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılıyor. Tahta tezgahlarda dokunan kilimcilikten bu noktaya gelmek gerçekten başarı hikayesidir. Emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dünyanın en önemli halı üreticileri ve tüccarlarının katıldığı fuarın verimli geçtiğini anlatan Topçuoğlu, ziyaret ettikleri her stantta Gaziantep hakkındaki övgü dolu sözlerin kendilerini motive ettiğini dile getirdi. Fuara katılan firmaları Gaziantep’te nisan ayında düzenlenecek Domotex Turkey’e davet ettiklerini söyleyen Topçuoğlu, halının merkezinde gerçekleşecek fuara katılımın üst seviyede olacağına inandığını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

5 SEKTÖRDE ESNAF KÜLLÜ’YE TAŞINACAK

2018-01-08 10:51 - Güncel

2,33'lük Ramazan, kadro için başvurdu

2018-01-09 06:34 - Yaşam

İŞTE GAZİANTEPSPOR'UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

2018-01-11 07:49 - Güncel

Muhammed Himmet Ertürk’ten Süper Lig sinyali

2018-01-10 02:50 - Güncel

Gaziantepspor, Oktay Derelioğlu ile sözleşme imzaladı

2018-01-12 09:52 - Güncel

Sürücülere elektronik denetim uyarısı

2018-01-09 11:59 - Güncel

Fadıloğlu'ndan öğrencilere tavsiyeler

2018-01-12 06:32 - Yaşam

ARSA FİYATLARI DÜŞER Mİ?

2018-01-10 10:34 - Güncel

ORTAK AKLIN TOKİ ZAFERİ

2018-01-14 08:30 - Güncel

ORGANLARI CAN OLACAK

2018-01-14 08:28 - Güncel

İlgili Haberler

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

“STRATEJİK HAYAT: DAHA ÇOK KONUŞMAK DEĞİL, DAHA DOĞRU DÜŞÜNMEK İÇİN…”

16:09 - Yaşam

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen'in Acı Günü

11:11 - Yaşam

Gaziantep'in Su Geleceğine 2 Milyar Liralık Dev Yatırım

15:48 - Yaşam

İleri Yaşta Omuz ve Kalça Ağrılarının Nedeni Kireçlenme Olmayabilir

14:30 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 448 Kişi Yakalandı

12:11 - Asayiş

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

PALMET BT’den Enerji Sektörüne Yerli Teknoloji Hamlesi

11:00 - Gündem

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem