?>

Habeş Kanyonu turizme açılmayı bekliyor

Gündem - 4 yıl önce

Gaziantep’te bulunan Habeş Kanyonu eşsiz doğal güzellikleriyle turizme açılmayı bekliyor.

Bölge halkı tarafından 'Habeş Deresi’ olarak bilinen Fırat Nehri kıyısındaki Habeş Kanyonu, ev sahipliği yaptığı özgün tabiatı ile görsel şölen sunuyor. Dağcılık sporu için oldukça elverişli olan 8 bin 650 metre uzunluğundaki kanyonun doğal güzellikleri drone ile görüntülendi. “Bu eşsiz doğa başka bir yerde yok”

Bu doğa harikası yerin başka bir yerde olmadığını ifade eden bölge sakinlerinden Hasan Altun, “Eşsiz doğal güzelliğiyle bilinen kanyonumuza çok turist gelmiyor maalesef çünkü yolu yok. Bu doğa ve eşsiz güzellik başka bir yerde yok. Yetkililerden talebimiz burasının bir an önce yolunun yapılıp turizme açılmasıdır” dedi. “Burası Rumkale’ye alternatif olabilir”

Yıllardır bölgede gazetecilik yapan Mahmut Bazlama ise Habeş Kanyonunun Rumkaleye alternatif olabileceğine değinerek, “Burası geçmiş dönemlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Doğal görünümü, mağaralarıyla eşsiz bir yer. Bu bölgede ulaşım ve tanıtım olmadığı için kimse burayı bilmiyordu. Herkes Rumkale ismini biliyor. Halbuki burasıda oraya alternatif olabilir. Yetkililerden buraya önce bir yol istiyoruz” şeklinde konuştu. “Turistlerin gelmesini bekliyoruz”

Bölge sakini 72 yaşındaki İsmet Sümbül ise “Ben burada doğdum. Burada büyüdüm ve halen burada yaşıyorum. Yetkililerden buraya yol istiyorum. Buraya çok turistin geleceğine inanıyorum. Bundan sonra turistlerin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ağız ve Diş Sağlığının İnsan Vücuduna Etkileri

2021-04-22 05:15 - Yaşam

CHP’DE İLK ADAY REİSOĞLU OLDU

2021-04-21 07:40 - Mobil

300 yataklı hastane inşaatı başladı

2021-04-25 07:36 - Özel Haber

Gaziantep FK'nın hedefi Alanya'dan avantajlı dönmek

2021-04-20 10:05 - Spor

ÇOCUKLARIMIZ BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?

2021-04-25 10:47 - Özel Haber

Koçer “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “

2021-04-22 05:06 - Gündem

Zorlu karşılaşma

2021-04-25 12:53 - Spor

Şahane Bir Yaz Planı için Adana Yumurtalık’ta Tatil Önerileri

2021-04-21 11:29 - Reklam

Televizyon hırsızı yakalandı

2021-04-20 09:43 - Asayiş

“Gaziantep’te kalmak istemiyorlar”

2021-04-19 10:49 - Özel Haber

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber