?>

Güllaç ustalarının yoğun mesaisi

Gündem - 5 yıl önce

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti güllaç, iftar sonrası sofralarda yer almaya başlarken, güllaç ustaları siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

Süt ağırlıklı olmasıyla yemeğin ardından rahatlıkla tüketilebilen güllaca ilgi artarken, Gaziantepli ustalar da taleplere yetişmeye çalışıyor. Özellikle ramazan ayında Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan güllaç da sofralardaki yerini aldı. Gaziantepli güllaç ustaları, yufka, süt ve şeker üçlüsünden oluşan ve hafif olmasıyla iftar sonrası tüketilen bu tatlıyı müşterilerine yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı. Ustalar, keçi sütü yufkaların ıslatılması, kat kat dizilmesi ve soğuk ortamda bekletilmesiyle yapılan, üzeri ağırlıklı olarak çekilmiş Antep fıstığı ve kokteyl kirazı ile süslenen tatlı talebine yetişmeye çalışıyor.

“Ramazanda yoğun talep oluyor”

Ramazanda Güllaca yoğun talep olduğunu söyleyen Güllaç ustası Cahit Çaynak, “Güllaç yapıyoruz sütlü tatlılar yapıyoruz. Ramazanda güllaca yoğun talep oluyor. Güllaç, yaprak yufkalar halinde kaynatılan ve ılık hale gelen keçi sütüyle işlem yapılır. Orta katına Antep fıstığı atıyoruz. En san dilimlendikten sonra kiraz bırakıyoruz. Yarım saat dinlendikten sonra servise hazır hale geliyor. Güllaç genelde Ramazan ayında tercih ediliyor. Güllaç soğuk yenilir. Onun için sıcak havalarda daha güzel oluyor. Şuan çok talep var” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Anne Gül gözyaşları arasında toprağa verildi

2021-04-10 13:06 - Mobil

Gözdeki Yapıların Şişmesi ve İltihaplanması Durumu: Üveit

2021-04-13 05:28 - Yaşam

"Artık eskiye dönüş yok"

2021-04-11 14:52 - Gündem

Gaziantep FK iç saha serisini sürdürmek istiyor

2021-04-16 10:01 - Spor

Gaziantep’te belediye 166 konut satacak

2021-04-15 10:10 - Özel Haber

CHP’DE ADAY BOLLUĞU

2021-04-11 08:29 - Özel Haber

Süper Lig'de 35. hafta heyecanı

2021-04-15 05:43 - Spor

Yaralı ağaçkakan tedavi altına alındı

2021-04-15 05:38 - Gündem

Büyükekşi: “Hakemlerden memnun değiliz”

2021-04-13 03:54 - Spor

Güneydoğu’nun doğal kolası meyan şerbeti

2021-04-15 05:39 - Gündem

İlgili Haberler

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam