?>

GTO, “Domotex Hannover”e katılan halıcıları Gaziantep’e davet etti

Ekonomi - 8 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) halı sektörünün dünyadaki en büyük fuarı olarak gösterilen “Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’’nda “Domotex Turkey” standını açarak sektör temsilcilerini Gaziantep’e davet etti.

Almanya’nın Hannover kentinde 14 Ocak’ta açılan ve bugün kapılarını kapatacak “Domotex Hannover 2017 Fuarı”na, 63 ülkeden bin 452 firma katıldı. Türkiye’nin 174 firmayla 18 bin 438 metrekare alanda yer aldığı fuarda, Gaziantepli 80 halı firması da ürünlerini tanıttı.

GTO Meclis Başkan Yardımcısı ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer, yaptığı açıklamada, farklı ülke ve coğrafyalardan halı sektörü temsilcilerinin katıldığı fuarda stant açan Oda’nın  “Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı” hakkında sektör temsilcilerini bilgilendirdiğini belirtti.

Sektör temsilcilerini GTO, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen fuar için 22-25 Mayıs tarihlerinde Gaziantep’e davet ettiklerini söyleyen Törer, şöyle devam etti;

“Halıda ileri teknolojiyi yakalayan sektör temsilcilerimiz, teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaparak bugünlere ulaştı. Bu emeklerin karşılığında Gaziantep halının başkenti konumuna geldi. Halının bugünlere gelmesinde emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyorum. Hannover’da açılan fuarda da gördük ki Gaziantep’te dokunan halılar dünyanın farklı ülkelerinden sektör temsilcilerinin takdirini toplamaya devam ediyor.”

Ünaldı ve Şehreküstü’nün dar sokaklarından bugünlere gelen halı sektörünün fuarlarla daha da ileriye taşınacağını vurgulayan Törer, teknolojiye yatırım yaparak makinelerini sürekli yenileyen halıcıların hem üretimleriyle hem de istihdamlarıyla şehre ve ülkeye katkı sağladığı dile getirildi.Törer, mayıs ayında açılacak “Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”nın hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, fuara katılımın yüksek olacağını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail uçakları Suriye’yi vurdu

2017-01-13 05:35 - Dünya

FIFA’dan devrim gibi karar

2017-01-10 07:02 - Dünya

Türkiye ve Rusya askeri mutabatı imzaladı

2017-01-12 16:57 - Genel

Gaziantep'te polise ikinci saldırı iddiası!.. Yeni detaylar

2017-01-10 14:04 - Güncel

Gaziantep'te Parkomat tepki çekmeye devam ediyor

2017-01-11 10:25 - Güncel

Balık fiyatları artıyor

2017-01-11 12:21 - Video Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev hanımlarına maaş bağlayacak mı?

2017-01-11 10:52 - Güncel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

2017-01-10 09:23 - Video Haber

Yoksulun tatlısı ‘LOKMA’

2017-01-10 12:34 - Güncel

Miraç Halı Domotex'te gördüğü ilgiden memnun

2017-01-14 08:15 - Genel

İlgili Haberler

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

15:22 - Ekonomi

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Enerji Sektörü GTO’da Buluşuyor!

00:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber