?>

GTB’den, Sözen’e ziyaret

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, meclis divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen’i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

GTB meclis divanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, HKÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Edibe Sözen’i makamında ziyaret etti.

Rektör Sözen’e, yeni görevinde başarı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ziyarette borsanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

Üniversiteler ile iş dünyası arasındaki ikili iş birliğinin güçlendirmesine yönelik uygulamaya konulan tüm projeleri önemsediklerini ve desteklediklerini vurgulayan GTB başkanları, bilim ve üretim arasındaki bağın ancak ortak faaliyetlerle kurulabileceğini dile getirdiler.

GTB başkanları, üniversite ile iş dünyası arasındaki etkin iş birliğinin sağlanmasının günümüz dünyası için, gerek yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi noktasında, gerekse de eğitim gören öğrencilerin iş hayatının şartlarını daha yakından tanımaları açısından elzem olduğunu ifade ettiler.

HKÜ Rektörü Sözen ise konuşmasında, GTB heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, üniversitenin yaklaşık 1,5 yıl önce uygulamaya koyduğu CO- OP (Cooperative Education -Üniversite İş Dünyası İş birliği) projesi hakkında açıklamalarda bulundu.CO-OP modelinin HKÜ’de eğitim gören öğrencilere teorik olarak öğrendikleri bilgileri iş dünyasının çeşitli yerlerinde uygulama fırsatı sağladığını kaydeden Rektör Sözen, bu eğitim modelinin öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından iş dünyasına daha rahat adapte olabilmelerine ve daha kolay iş olanaklarına kavuşmalarına katkı sunduğunu söyledi.

Mühendislik fakültesinin tüm bölümlerinde uygulanan bu sistem ile öğrencilerin derslerini 3,5 yılda tamamlayıp kalan son dönemde ise sektörde çalışarak aldığı teorik eğitimi pratiğe dökme fırsatı bulduklarını belirten Rektör Sözen, uygulamayı iş dünyası ile yapılacak yeni protokollerle daha geniş çerçevede etkin hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Doğan, Meclis Kâtip Üyesi Ahmet Karakan ve Genel Sekreter Özgür Bayram’da hazır bulundular.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE MODEL OLDU

2018-11-11 11:40 - Mobil

‘NEDEN YOK?' SORUMUZA BEKLENEN CEVAP GELDİ

2018-11-12 10:03 - Röportajlar

Yavuzeli Şeyh Bavo’sunu kaybetti

2018-11-08 09:33 - Yaşam

NİZİP’E GÜÇLÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

2018-11-09 11:22 - Güncel

MİMAR SİNAN (DEVRİM) LİSESİ MEZUNLARI “HEDİK”LE BULUŞTU

2018-11-11 09:16 - Özel Haber

Araban’a bilge başkan adayı

2018-11-11 09:15 - Özel Haber

Jandarma şefkati

2018-11-09 10:11 - Yaşam

Avrasya Ambalaj Fuarı’na Naksan Plastik damgası

2018-11-13 05:46 - Yaşam

Gaziantep'te gaspçı dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı

2018-11-09 07:06 - Mobil

PAZAR FİLESİ DÖNEMİ TEKRAR BAŞLIYOR

2018-11-13 11:33 - Güncel

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber