?>

GTB’den MEYBEM belgelendirme sınavı

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle, ilk mesleki yeterlilik belgelendirme sınavını yaptı.

Gaziantep Ticaret Borsası ve MEYBEM iş birliğiyle belge zorunluluğunun bulunduğu mesleklerde, mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının ilki başarıyla tamamlandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada düzenlenen sınav, MEYBEM gözetmeni eşliğinde yapıldı. Mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunan 24 makine bakımcısının hazır bulunduğu sınav iki farklı aşamada gerçekleştirildi.

Mesleki yeterlilik sınavına seviye 3 ve 4 aralığından giren makine bakımcıları, önce teorik ardından ise kullandıkları üretim makinalarının başında uygulamalı sınava tabi tutuldular. Tüm gün süren sınavda, adaylara meslekleriyle ilgili uygulamalı sorular sorularak, iş kabiliyetleri ve bilgi birikimleri değerlendirildi.

Sonuçları daha sonra açıklanacak sınavda başarılı olan katılımcılara, mesleki yeterlilik belgesi verilecek.

TÜRKİYE’DE İLK BORSA

Türkiye’de MEYBEM ile iş birliği protokolü imzalayan ilk borsa olduklarını anımsatan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, “MEYBEM ile mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları konusunda iş birliği protokolünü geçtiğimiz ay içerisinde imzalamıştık. Geçen bir aylık süreç içerisinde çeşitli meslek gruplarından gelen başvuru taleplerini değerlendirerek ilk sınavımızı kısa sürede başarıyla gerçekleştirdik” dedi.Meslek Yeterlilik Belgelendirme sınavına ilk etapta 24 makine bakımcısının katıldığını belirten Bayram, önümüzdeki haftalar içerisinde makine bakımcıları için ikinci bir sınavın daha gerçekleştirileceğini söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında bulunan toplam 81 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi almanın artık zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Bayram, söz konusu mesleklerde yeterlilik belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverenlere, kişi başı ve çalışılan her ay üzerinden idari para cezası uygulandığı uyarısında bulundu.

Bayram, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen meslek gruplarının çalışanları için zaman kaybetmeden GTB’ye müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

BİZE NE OLUYOR?

2018-04-08 10:08 - Mobil

Türkiye katmeri çok sevdi

2018-04-04 11:38 - Özel Haber

Hıdıroğlu Meclise giremedi

2018-04-03 13:41 - Güncel

GSO’ya yakışan seçim

2018-04-03 14:19 - Güncel

HIDIROĞLU KAYBETTİ!

2018-04-03 14:22 - Yaşam

Alleben Deresi temizleniyor

2018-04-04 11:36 - Özel Haber

Kadın cinayetinin zanlısı yakalandı

2018-04-09 02:35 - Asayiş

“Zulalanmış Acılar” kitap marketlerde

2018-04-02 10:17 - Özel Haber

Kritik galibiyet

2018-04-08 10:13 - Gündem

Madde bağımlıları bıktırdı

2018-04-05 11:18 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber