?>

GTB’den MEYBEM belgelendirme sınavı

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle, ilk mesleki yeterlilik belgelendirme sınavını yaptı.

Gaziantep Ticaret Borsası ve MEYBEM iş birliğiyle belge zorunluluğunun bulunduğu mesleklerde, mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının ilki başarıyla tamamlandı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada düzenlenen sınav, MEYBEM gözetmeni eşliğinde yapıldı. Mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunan 24 makine bakımcısının hazır bulunduğu sınav iki farklı aşamada gerçekleştirildi.

Mesleki yeterlilik sınavına seviye 3 ve 4 aralığından giren makine bakımcıları, önce teorik ardından ise kullandıkları üretim makinalarının başında uygulamalı sınava tabi tutuldular. Tüm gün süren sınavda, adaylara meslekleriyle ilgili uygulamalı sorular sorularak, iş kabiliyetleri ve bilgi birikimleri değerlendirildi.

Sonuçları daha sonra açıklanacak sınavda başarılı olan katılımcılara, mesleki yeterlilik belgesi verilecek.

TÜRKİYE’DE İLK BORSA

Türkiye’de MEYBEM ile iş birliği protokolü imzalayan ilk borsa olduklarını anımsatan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, “MEYBEM ile mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları konusunda iş birliği protokolünü geçtiğimiz ay içerisinde imzalamıştık. Geçen bir aylık süreç içerisinde çeşitli meslek gruplarından gelen başvuru taleplerini değerlendirerek ilk sınavımızı kısa sürede başarıyla gerçekleştirdik” dedi.Meslek Yeterlilik Belgelendirme sınavına ilk etapta 24 makine bakımcısının katıldığını belirten Bayram, önümüzdeki haftalar içerisinde makine bakımcıları için ikinci bir sınavın daha gerçekleştirileceğini söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında bulunan toplam 81 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi almanın artık zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Bayram, söz konusu mesleklerde yeterlilik belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverenlere, kişi başı ve çalışılan her ay üzerinden idari para cezası uygulandığı uyarısında bulundu.

Bayram, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen meslek gruplarının çalışanları için zaman kaybetmeden GTB’ye müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

BİZE NE OLUYOR?

2018-04-08 10:08 - Mobil

Türkiye katmeri çok sevdi

2018-04-04 11:38 - Özel Haber

Hıdıroğlu Meclise giremedi

2018-04-03 13:41 - Güncel

GSO’ya yakışan seçim

2018-04-03 14:19 - Güncel

HIDIROĞLU KAYBETTİ!

2018-04-03 14:22 - Yaşam

Alleben Deresi temizleniyor

2018-04-04 11:36 - Özel Haber

Kadın cinayetinin zanlısı yakalandı

2018-04-09 02:35 - Asayiş

“Zulalanmış Acılar” kitap marketlerde

2018-04-02 10:17 - Özel Haber

Kritik galibiyet

2018-04-08 10:13 - Gündem

Madde bağımlıları bıktırdı

2018-04-05 11:18 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi