?>

GTB’den eğitim

Yaşam - 6 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üye firmalarının ihracat kapasitelerini artırmak ve yeni hedef pazarlara yönelmelerine katkı sağlamak amacıyla "Uluslararası Pazar Araştırması Eğitimi" düzenledi.

Dış Ticaret Eğitmeni Recep Heptaş, tarafından verilen eğitimde, katılımcılara pazarlama stratejileri, hedef pazar belirleme yolları ve konumlandırma gibi çeşitli konularda bilgiler verdi.

GTB, Ticaret Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği‘ kapsamında, Bulgur Bakliyat ve Gıda Sektörü UR- GE projelerinde yer alan üyelerine yönelik ‘Uluslararası Pazar Araştırması Eğitimi’ gerçekleştirdi.

GTB meclis salonunda düzenlenen eğitime, GTB Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Doğan, Genel Sekreter Özgür Bayram ve gıda sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların temsilcileri katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, borsa üyesi işletmelerin dünya pazarlarında başarılı, etkin ve daha verimli faaliyetlerde bulunmalarına katkı sağlamak amacıyla ‘Uluslararası Pazar Araştırması Eğitimi’ düzenlediklerini söyledi.

GTB üyesi işletmelerin ilgili departmanlarına yönelik daha önce de ‘İhracatta Devlet Destekleri’ ve ‘Temel Dış Ticaret Eğitimi’ gibi farklı içeriklerde eğitim programları tertip ettiklerini anımsatan Bayram,” Üye firmalarımıza bu eğitimlerle uluslararası ticaretteki son gelişmeler ve ihracatta takip edilmesi gereken yol haritaları hakkında bilgiler vermek istiyoruz” dedi.

Dış Ticaret Platformu Eğitmeni Recep Heptaş, ise yaptığı sunumda dünya ticaretinden daha fazla pay alabilmek için dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmenin ve gerekli stratejileri oluşturmanın önemine işaret etti.

Heptaş, eğitimde katılımcılara, pazarlamanın temel kavramları, pazarlama stratejileri, hedef pazar belirleme yolları, konumlandırma, pazar araştırma yolları, ürün sınıflandırması, pazar araştırmasında kullanılan yöntemler, masa başı pazar araştırmasında kullanılan yöntemleri, uluslararası web siteleri, dış ticaret istatistikleri ve ekonomik göstergeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İki farklı oturum halinde gerçekleştirilen eğitim programı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

SHİMALL OTEL VE KONGRE MERKEZİ “BİR OTELDEN DAHA FAZLASI!”

2019-07-29 08:01 - Röportajlar

Kaplan ve Canbaz ailelerinin mutlu günü

2019-07-28 09:26 - Güncel

YAYA ALT GEÇİDİ KAPATILDI!

2019-07-30 11:22 - Özel Haber

YANIMIZDAKİ TEHLİKE!

2019-07-26 11:01 - Özel Haber

PROJEDE AKSAMA YOK!

2019-07-25 10:34 - Özel Haber

Cinayet zanlıları adliyede

2019-07-26 08:54 - Asayiş

Silahlı saldırıda öldü

2019-07-26 03:38 - Asayiş

Kınacıgil ailesinin acı günü

2019-07-30 11:49 - Güncel

Toyota’nın üstün hibrit teknolojisi görücüye çıktı

2019-07-25 10:35 - Özel Haber

Hırsızlık çetesine dev operasyon

2019-07-28 09:25 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem