?>

GTB, Kayseri Şekerle sözleşme imzaladı

Ekonomi - 9 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş arasında elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Kayseri Şeker’in, Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta kurulu bulunan lisanslı depolarındaki ürünlerin ticareti GTB’ de yapılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına’ ilişkin bölgede yetkilendirilmiş tek borsa olan GTB, lisanslı depoculuk izni olan şirketlerle sözleşme yapmaya devam ediyor. Kayseri Şeker’in Yozgat, Sivas ve Kayseri Develi’de bulunan Lisanslı depolarında düzenlenen ürün senetlerinin tescili ve ticareti GTB Elektronik Ürün Senetleri Platformunda işlem görecek. GTB ile Kayseri Şeker arasında yapılan Elektronik Ürün Senetleri Sözleşmesi, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Duygulu tarafından imza altına alındı. İmza törenine ayrıca Kayseri Şeker Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş Şirket Müdürü Murat Benli ve Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez’de katıldılar. Yapılan protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulunan GTB Başkanı Tiryakioğlu, Kayseri Şeker tarafından Yozgat Boğazlıyan, Sivas Şarkışla ve Kayseri Develi’de yaptırılan 80 bin ton kapasiteli lisanslı depolarının ürün senetlerinin haziran ayı itibariyle ‘GTB elektronik Ürün Senetleri Platformunda’  işlem göreceğini açıkladı. Lisanslı depoculuğun 10 yıl önce ‘Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’ ile sektörün hayatına girdiğini anımsatan Tiryakioğlu,”  Bu sistem sayesinde, tarımsal ürünü bulunan üreticiler veya tüccarlar ürünlerini lisanslı depolara koyarak değer kazanmasını bekleyebiliyorlar. Ayrıca ürünlerine karşılık kendilerine verilen ürün senetleriyle de yetkili borsalarda satışlarını gerçekleştirebiliyor ”dedi.

Tiryakioğlu ayrıca satış yapmak isteyen mudi ve tüccarların lisanslı depolardaki mallarını teminat göstererek kendilerine finansman kaynakları sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

EN İYİ BAKLAVA USTASI; GAZİ ANTEPLİNİN KENDİSİDİR!

2016-03-21 07:27 - Mobil

CHP’liler Ak Parti’ye koşuyor

2016-03-17 14:47 - Mobil

Arabada 3 bin paket kaçak sigara yakalandı

2016-03-23 11:18 - Yaşam

Alman konsolosluğu önünde 27 plakalı araç paniği

2016-03-17 12:09 - Asayiş

Uyducu Suriyelilerimiz oldu!

2016-03-21 05:13 - Mobil

Brüksel havaalanında patlama

2016-03-22 07:20 - Dünya

Ekici'nin acı günü

2016-03-18 11:23 - Asayiş

Canlı bombanın cenazesi Gaziantep'te

2016-03-21 09:29 - Mobil

Bu fotoğrafa dikkatle bakın!

2016-03-17 14:16 - Manşet

Fıstık üreticilerinin yardımına karasaban yetişiyor

2016-03-24 07:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

15:22 - Ekonomi

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Enerji Sektörü GTO’da Buluşuyor!

00:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber