?>

GKV’den Dünya Sanat Günü etkinliği

Gündem - 5 yıl önce

Dünya Sanat Günü’nde, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından “Sanat Terapisi” konulu online söyleşi düzenlenecek.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın “Online Akademisyen Buluşmaları” kapsamında düzenlenen söyleşi 15 Nisan Perşembe günü saat 20.30’da başlayacak. Söyleşi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının instagram hesabında canlı olarak yayınlanacak.

Moderatörlüğünü GKV Özel Okulları Sanat Terapisi Uygulayıcısı ve Görsel Sanatlar Zümre Başkanı Hayal Bazoğlu’nun yapacağı söyleşiye Dr. Klinik Psikolog ve Sanat Terapisti Uygulayıcısı Olcay Güner konuk olacak. Dünya Sanat Günü dolayısıyla düzenlenen online söyleşide, son yıllarda terapi alanında sıklıkla uygulanan bir yöntem olan “Sanat Terapisi” konuşulacak.

Sanat Terapisi Nedir?

“Kişinin kendi içindeki duyguları sanat yoluyla dışa vurma yöntemidir” şeklinde tarif edilen sanat terapisinde boyalar, kurdeleler, renkli kağıtlar gibi elle tutulur malzemeler kullanılıyor ya da sanatın değişik dallarından faydalanılıyor. Resim, dans, müzik, drama bu terapide kullanılan çeşitli sanat dallarına birer örnek olarak gösteriliyor. 1950’lerde ABD’de ortaya çıkan bu yöntem günümüzde de dünya çapında hızla yayılmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfı tarafından söyleşi ve sanat terapisi ile ilgili yapılan açıklamada, “Sanat terapisinin bir terapi biçimi olarak ortaya çıkması ABD’li psikologların eski zamanlarda insanların mağaralarda çizdikleri resimleri incelemesiyle başlamıştır. Psikologların dikkatini, bu kişilerin çeşitli katliamları, göçleri sanat yoluyla ifade ettikleri çekmiş. İlkbaharın ya da yazın başlangıcını neden kutladıkları, neden değişik ritüeller yaptıkları, dansın ne işe yaradığı gibi konular üzerine kafa yormuşlar ve bütün bunların insanları rahatlatıcı bir yönü olduğunu keşfetmişler. Sözle ifade edilemeyen bazı şeylerin sanat yoluyla ifade edilebildiğini görüp ‘Neden bu yöntem terapide de kullanılmasın?’ denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Anne Gül gözyaşları arasında toprağa verildi

2021-04-10 13:06 - Mobil

Gözdeki Yapıların Şişmesi ve İltihaplanması Durumu: Üveit

2021-04-13 05:28 - Yaşam

Sena ile Furkan mutluluğa imza attı

2021-04-09 11:18 - Mobil

Suriye’de TSK unsurlarına havanlı saldırı: 2 şehit

2021-04-08 03:27 - Gündem

GAZİANTEP’İN GÜÇLÜ KADINLARI

2021-04-09 10:33 - Mobil

"Artık eskiye dönüş yok"

2021-04-11 14:52 - Gündem

"Hedefimiz ilk beş"

2021-04-09 10:42 - Spor

CHP’DE ADAY BOLLUĞU

2021-04-11 08:29 - Özel Haber

Büyükekşi: “Hakemlerden memnun değiliz”

2021-04-13 03:54 - Spor

GAZİANTEP FK mutsuz döndü

2021-04-13 03:53 - Spor

İlgili Haberler

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

Milletvekili Ali Şahin Üzerinden Neyin Hesabı Görülüyor?

18:49 - Gündem

STK ve Meslek Odalarından “Bu Sadece Bir Parti Meselesi Değil” Mesajı

16:09 - Gündem

MHP’den Gaziantep’te Kritik Karar

17:54 - Gündem

PARALI BOHÇA SİYASETİ VE AKTÖRLERİ

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam