?>

Geleceğin üniversitelileri Sanko Üniversitesi'ni ziyaret etti

Gündem - 2 yıl önce

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversitesi’ni ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgi edindi.

Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversite ve bölüm tercihinin mesleki kariyeri belirleyen en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Öğrencileri, mesleklerini seçerken ailelerinin görüşlerine önem vermeleri ve fikirlerini mutlaka almaları konusunda uyaran Prof. Dr. Dağlı, “Ancak kendinizi iyi analiz edin, sonuç olarak seveceğiniz ve mutlu olacağınız mesleği tercih edin” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, üniversite adaylarına tercihleri konusunda şu önerilerde bulundu:

“Tercihlerinizde üniversitelerin kütüphane, sosyal imkanlar ve bilimsel faaliyetlerini inceleyip karar verin. Bu imkanlar bizim üniversitemizde mevcut. Bir yandan mesleki eğitim alırken diğer yandan da sizleri sosyal hayata hazırlayacak üniversiteleri tercih edin. İleride hayata atıldığınızda hem kendinize hem de çevrenize faydanız olsun.”

SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım’ın da bulunduğu ziyarette, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Sibel Toy ve Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahman Kalkan eşliğinde üniversiteyi ziyaret eden öğrencilere akademisyenler tarafından bilgiler verildi.

PROF. DR. ZAFER ÇETİN

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışıyla geleceğin hekimlerini SANKO Üniversitesi’nde yetiştirdiklerini belirtti.

Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim hayatlarının ilk yılından itibaren bilimsel bir bakış açısı kazanabilmeleri için seçmeli proje dersleri uygulamaları sayesinde birer proje hayata geçirmeleri ve bu projelerin sonuçlarını ulusal veya uluslararası kongrelerde sunabilme fırsatı sağlandığını anlatan Prof. Dr. Çetin, şunları kaydetti:

“Öğrencilerin klinik tıp eğitimi aşamasına geçtiklerinde ise daha çok SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin son teknoloji ile donatılmış laboratuvar ve klinik alt yapılarından uygulamalı eğitimleri süresince yararlanabiliyor.

Öğrencilerimizin evrensel bakış açısı kazanabilmeleri için, Avrupa Birliği Erasmus+ programları ile yurtdışında farklı eğitim kurumlarını ziyaret edebilmelerini, SANKONUK ve Tıpta İnovasyon Buluşmaları gibi uluslararası bilimsel organizasyonlarla uluslararası alanda tanınmış başarılı bilim insanları ile bir araya gelebilmelerini sağlıyoruz.”

Tanıtım Ofisi Sorumlusu Sema Tavşancıl da SANKO Üniversitesi’nin burs imkanlarını, eğitim olanaklarını, kulüplerini ve etkinliklerini öğrencilerle paylaştı.

Program, öğrencilere armağan takdiminin ardından anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Haftanın Öne Çıkanları

"KOLTUKLARIMIZ İŞGAL ALTINDA"

2022-12-04 07:35 - Özel Haber

"MUAYENEHANELER NEDEN KAPATILMAK İSTENİYOR?"

2022-12-09 10:57 - Gündem

Derya Bakbak, İklim Değişikliği’ni anlattı

2022-12-08 07:50 - Mobil

Acıoğlu'ndan tepki geldi

2022-12-04 12:10 - Mobil

Dünyanın en zengin Türk kadını

2022-12-07 12:57 - Mobil

POLİS "SİLİNDİR" GİBİ GEÇTİ

2022-12-06 12:13 - Özel Haber

Ak Parti'de İSTİFA!

2022-12-06 12:11 - Mobil

Gaziantep'i büyüten FUAR

2022-12-07 13:55 - Mobil

Kumar baskınına bir gözaltı

2022-12-09 10:48 - Mobil

SON NOKTAYI SALICI KOYACAK!

2022-12-08 08:44 - Özel Haber

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber