?>

Gaziantep'te Şiir ve Söyleşi etkinliği

Yaşam - 9 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) tarafından Anneler Günü dolayısıyla “Şiir ve Söyleşi” etkinliği düzenlendi.

Sunucu İkbal Gürpınar’ın konuşmacı olduğu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Gürpınar, kadınları ve anneliği anlattı. Arada şiir de okuyan Gürpınar, kadınları, mutluluğun sırrı hakkında örneklerle bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de söyleşinin ardından yaptığı konuşmada, annesini rahmetle anarak, tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutladı.

Kadınların istedikleri mutluluğa kavuşmaları için bütün imkanları seferber ettiklerini söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

“Bilgi güçtür iktidar yapar. Çok önemli…Hele ananın bilmesi, kadının bilmesi, toplumun bilmesi çocukların yetişmesi bakımından çok önemli. Sizlerin herşeyi çok iyi bilmesi lazım. Her türlü bilgiye ulaşmanız lazım ki çocuğunuz size sorduğu zaman doğru cevabı onlara verelim. Bir de tabi hayatta mutluluğu yakalamak çok önemli. Bu tek başına ekonomiyle olmuyor. Dünyanın en zengini ailesine gittiğiniz zaman en mutsuz ailesiyle karşılaşabiliyorsunuz. Para eşittir mutluluk anlamına gelmiyor. O yüzden kendimizi iyi yetiştirmemiz ve mutluluğu yakalamamız lazım. Mutluluğu yakalamamızın yolu da maneviyattan geçiyor. Manevi olarak kendimizi yetiştirmemiz lazım.”

En büyük hedef kitlesi gençlerin yarına iyi yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, anneliğin büyük bir fedakarlık gerektirdiğine dikkati çekerek, “Yemeyip yedirme, giymeyip giydirme, karşılıksız sevme Yüce Mevlam’ın bize verdiği bir duygu..O yüzden cennet anaların ayakları altında” dedi.

Etkinlikte Şahin, şehit anneleri ile Gürpınar’a çiçek ve hediye takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Rüya gibi düğün

2016-05-09 09:53 - Mobil

Mutluluğa ilk adım

2016-05-09 11:03 - Mobil

KUMPAS ‘DEŞİFRE’ OLDU

2016-05-05 08:36 - Manşet

ABONELİK TORBADA

2016-05-03 11:52 - Manşet

Gaziantep Adliyesi önünde silahlı çatışma

2016-05-09 08:28 - Mobil

Gaziantep'i sarsan cinayette iddianame hazırlandı

2016-05-09 11:16 - Mobil

“İŞYERLERİ KAPANIYOR”

2016-05-09 12:14 - Manşet

Hakan İlhan Kurt okurlarıyla buluştu

2016-05-08 05:44 - Yaşam

Gaziantep Valisi'nden Gaziantepspor'a destek

2016-05-06 11:46 - Mobil

16 yaşındaki Tuğçe böbrek nakli bekliyor

2016-05-04 05:39 - Mobil

İlgili Haberler

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Adalete Erişim Paneli Yoğun Katılımla Gerçekleşti

23:06 - Özel Haber

Tarihle Beslenen, Geleceğe Akan Bir Kulüp İncilipınar Lions Kuruldu!

17:23 - Özel Haber

AK Parti Gaziantep İl Yönetiminde Sürpriz Atamalar!

11:32 - Gündem

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam