?>

Gaziantep'te esnafa destek sürüyor

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla kurumun tüm kiracılarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart Ayı kiralarında yüzde 50 indirime gitti. Öte yandan genelgeler doğrultusunda kapalı kalan büyükşehir kiracısı işyerlerinin kapalı olduğu süre kadar sözleşmelerinin uzatılması kararlaştırıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 2’inci Bileşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlığında Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Mecliste, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaf için destek kararı alındı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup hangi işi yaptığına bakılmaksızın Ocak, Şubat ve Mart aylarında yüzde 50 kira indirimine gidildi. Ayrıca pandeminin ilk gününden bu yana Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup, korona virüse karşı verilen ulusal mücadele kapsamında yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan tedbirler sonucunda kapanan işyerlerinin sözleşmeleri kapalı olduğu süre kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir daha öncesinde pandemide kapanan kiracılarından kira almamıştıBüyükşehir Belediyesi daha öncesinde kendi kiracılarından kapanan ve servis yapma fırsatı olmayanlardan kira almama kararı almıştı. Böylelikle büyükşehir belediyesi, yeni destek açıklamasıyla beraber zor günler yaşayan kiracılarına desteğini sürdürdü.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, esnafların mağduriyeti giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılardan hangi işi yaptığına bakmaksızın yüzde 50 indirim yapılacak. Kapalı olan iş yerlerinin sözleşmelerinin kapalı olduğu süre kadar uzayacak” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı

2020-12-12 15:12 - Türkiye

Sarı renkli halk otobüsleri “kuralsız” seyir ediyor

2020-12-14 10:11 - Özel Haber

TOPLU ULAŞIMDA YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

2020-12-16 11:08 - Özel Haber

Türk futboluna değer katıyoruz

2020-12-17 09:33 - Mobil

Gaziantep FK güle oynaya

2020-12-16 11:14 - Spor

Kaçak silah operasyonu

2020-12-12 13:33 - Asayiş

23 yıldır yüksek gerilim trafolarına komşuluk yapıyorlar

2020-12-14 05:17 - Gündem

SU KRİZİNDE TEK ŞANSLI İL GAZİANTEP!

2020-12-12 13:09 - Mobil

Türkiye’de bir ilk

2020-12-15 06:03 - Gündem

Fabrikayı bir gece de boşaltıp kayıplara karıştılar

2020-12-15 06:02 - Mobil

İlgili Haberler

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Kadınlar ve Çocuklar Korunmuyor, Sistem Seyirci

14:24 - Gündem

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem