?>

GAZİANTEP'İN "METRUK" KADERİ DEĞİŞMİYOR!

Gaziantep'in merkezi eski mahallelerinde yer alan metruk yapılar madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor.

Özel Haber - 4 yıl önce

Düğmeci, Tişlaki, Bey, Alaybey, Çakmak, Yaprak gibi mahallelerde yer alan metruk yapıların yerel yönetimler tarafından yıkılması veya onarılması isteniliyor. Uyuşturucuyla mücadelede etkin operasyonlara imza atılan Gaziantep'te, suç ve suç örgütlerine yönelik başarılı çalışmalara imza atılıyor. Bu çalışmalara rağmen kent genelinde uyuşturucu kullanımı ve satışına ilişkin şikayetler bitmek bilmiyor. Özellikle merkezi konumda bulunan eski mahallelerde yer alan metruk yapılar uyuşturucu ve uyuşturucu satışı yapan kişilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

GAZİANTEP BU İLLETTEN KURTULMALI

Sanayisi, ihracatı ve başarı öyküleriyle anılan Gaziantep'in uyuşturucu konusunda kötü bir sınav verdiği yönünde eleştiriler her geçen gün biraz daha artıyor. Şehir merkezinde bile satışı oldukça kolay olan uyuşturucu sorunu karşısında polis üst üste operasyonlar gerçekleştiriyor. Yakalanan uyuşturucu miktarı ise korkutucu boyutlarda. Bu kadar çalışmaya rağmen önüne geçilemeyen bu illet karşısında polis ayrıca okul çevrelerinde de üst düzeyde önlemler alıyor.

METRUK YAPILAR YIKILMALI VEYA ONARILMALI

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesi’nde madde bağımlısı gençler ve hırsızların neden olduğu sıkıntılar yaşanıyor. Terk edilmiş metruk yapıları mesken eden bu kişiler, mahallede hırsızlık olayları başta olmak üzere pek çok olaya neden oluyor. Yaşananlar karşısında tedirgin olan ve huzuru kalmayan mahalle sakinleri, çareyi taşınmakta buluyor. Kentin en eski yerleşim yerlerinden olan mahalelerde, madde bağımlısı gençler ve hırsızların neden olduğu sıkıntılar boğuşuyor. Mahalle genelinde bulunan metruk yapıları mesken tutan bu kimseler, evlere ve dükkanlara girerek hırsızlık yapıyor. Metruk yapıların kapı, pencere, elektrik tesisatı başta olmak üzere çalan hırsızlar, mahalle sakinlerinin kabusu haline geldi.

Haftanın Öne Çıkanları

EMLAKÇILARA CEZA YAĞDI!

2022-02-02 10:52 - Özel Haber

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI OLSA NE OLURDU?

2022-02-04 12:49 - Özel Haber

Kalyoncu ailesi yasa büründü

2022-02-04 09:49 - Özel Haber

Genç kızın saniye saniye intihar görüntüsü

2022-01-30 14:08 - Mobil

TAHMAZOĞLU İMZAYI "SEHVEN" ATMIŞ!

2022-02-03 11:59 - Özel Haber

Zehir tacirlerine darbe: 147 gözaltı

2022-01-31 08:39 - Asayiş

Hırsızlar suçüstü yakalandı

2022-02-04 06:42 - Asayiş

Gaziantep’in ihracat performansı yükselmeye devam ediyor

2022-02-02 10:06 - Ekonomi

İki kardeş, akrabaları olan kuyumcuyu soydu

2022-02-03 06:42 - Asayiş

SON ANA KADAR GAZİANTEP'E HİZMETİ SÜRDÜRDÜ

2022-01-30 12:45 - Özel Haber

İlgili Haberler

Özel Eğitim de Türkiye Modeli Alarm Veriyor!

14:49 - Özel Haber

İncilipınar Lions Kulübü’nden Bilişim Sınıfı

15:55 - Özel Haber

Türk Kızılay Gaziantep’ten Hakimiyet Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

09:48 - Özel Haber

Gaziantep Barosu Zeugma FC Kupaya Uzandı

16:46 - Özel Haber

AK Parti Gaziantep’te Vites Yükseltti

17:16 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem