?>

Gaziantep Ticaret Borsası'ndan okul-sektör işbirliğine destek

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, iş dünyasının gereksinim duyduğu kalifiye eleman sıkıntısının okul-sektör işbirliğiyle aşılabileceğini söyledi.

GTB, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları” konusunda işbirliği’ protokolü imzaladı.

GTB ’de gerçekleştirilen imza törenine GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aytaç Karaca katıldı. İmza altına protokol gereğince GTB, teknik ve meslek liseli öğrencilerin staj yapmalarına ve işletme kültürüne uygun şekilde yetiştirilmelerine katkı sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul-Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları" konulu genelgenin 1 Kasım 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini anımsatan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,” Bu genelge sayesinde her platformda eksikliğini dile getirdiğimiz sanayide kalifiye eleman sorununa çözüm bulunacağına inanıyoruz. Genelge kapsamında uygulanacak olan ortak ‘Yönetim Kurulu’ modeli ile Teknik ve Mesleki liselilerin istihdamı daha da kolaylaşacak” dedi.

Bu işbirliği protokolüyle öğrencilerin eğitim durumlarının iyileştirilmesinden, istihdam ve stajlarına varana kadar pek çok önemli konuda okul idaresiyle ortak kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini vurgulayan Tiryakioğlu, meslek liselerini daha cazip ve daha aktif hale getirecek tüm çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Tiryakioğlu, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzaladıkları protokolün 5 yıl süreyle geçerli olduğunu ve bu alanda işbirliğini sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aytaç Karaca’da imzalanan protokolün iş ve eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundular.

!#**h11719**#!!#**h11715**#!!#**h11713**#!!#**h11707**#!!#**h11722**#!

Haftanın Öne Çıkanları

Twitter'dan kaçan kaçana

2016-12-21 09:57 - Teknoloji

O sinyaller uzaylılardan mı geliyor?

2016-12-27 06:02 - Teknoloji

Facebook insanları mutsuz mu ediyor?

2016-12-25 09:28 - Genel

Karşınızda Mardinli Marilyn Monroe

2016-12-25 09:23 - Video Haber

Gaziantep Hayvanat bahçesi de kar altında kaldı

2016-12-23 09:24 - Yaşam

Gaziantep'te 4 çocuklu aile ev kirasını ödeyemeyince sokağa atıldı

2016-12-23 09:12 - Video Haber

Şehitkamil Belediyesi'nden KÖYKENT PROJESİ

2016-12-26 07:17 - Güncel

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, "İSTİFA EDERİM"

2016-12-20 12:43 - Video Haber

Aralarında Gaziantep imamı da var!

2016-12-20 13:36 - Mobil

Gaziantep'te okullar kaç gün tatil ?

2016-12-21 12:03 - Mobil

İlgili Haberler

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

“İtibar Suikastı Yapılıyor” Diyen Elay’dan Gündem Yaratan Video

23:18 - Gündem

Kebap Başkenti Gaziantep'de Kesim Çıkmazı

16:57 - Gündem

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber