?>

''Gaziantep Şanlı Tarihi ile İftihar Şehridir''

Gaziantep, Şanlı Tarihi Ve Dünyaya Örnek Olan Kalkınma Modeli İle İftihar Şehridir”

Gündem - 1 yıl önce

Bugün, Anteplinin canı pahasına sahip çıktığı toprakların kurtuluşu, nesilden nesile aktarılacak bir kahramanlık destanının yıl dönümüdür.  Antep’i Gaziantep yapan o kutlu zaferin yıl dönümünde gelen şehit haberleri ile milletçe derin bir üzüntü yaşamaktayız. Hain terör saldırılarında şehit düşen hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’e ve silah arkadaşı olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Bugün olduğu gibi 102 yıl önce de vatanımızı korumak için canını ortaya koyan ecdadı rahmet ve minnetle anıyorum. Şanlı tarihi ve dünyaya örnek olan kalkınma modeliyle iftihar şehrimiz Gaziantep’in kurtuluşunun 102. yılını tebrik ediyorum. 

Bugün ay yıldızlı bayrak altında hür ve bağımsız yaşadığımız bu toprakların kurtuluşu kolay olmamıştır çünkü Anteplinin düşmana karşı ne silahı ne cephanesi vardı. Esarete boyun eğmeyen bir milletin iman dolu yüreğinde yalnızca bağımsızlık ateşi yanıyordu.  “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” inancıyla aç, susuz savaştılar, Antep’i düşmana çiğnetmediler. Kurtuluşun mimarı Antepliler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil, bütün Türkiye’yi kurtardılar” övgüsünü alırken, Antep de Gazilik ünvanına mazhar olmuştur.   

Yalnızca Antep’i değil Türkiye’yi kurtaran ecdadımızdan aldığımız yiğitlik ve cesaretle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Gazi Şehrimizden başlayarak ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak, her alanda şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. 

Gaziantep; kardeşliği, birliği, üretimi, sanayisi, ekonomisi, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda önemli bir lokomotiftir. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 6. şehri olmanın gururunu yaşıyoruz. Gaziantep’i Gaziantep yapan beşeri sermayesi, rekabet gücü, huzur ve güven iklimidir. Bu iklimi koruyarak, vatandaşımızın huzur ve refahını artırmak için tarımdan, sanayiye, eğitimden sağlığa her alanda gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda 6 Şubat depremlerinde zarar gören şehrimizin yaralarını sarmak için başlattığımız inşa çalışmalarında önemli bir yol katettik. Tüm alt yapı çalışmalarıyla 29 bin 315 konut, 12 bin 607 köy evi, 17 bin 600’ü ahır ve dükkan olmak üzere toplam 59 bin 522 bağımsız bölümün inşasını bir yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşımıza teslim etme gayretindeyiz.   

AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız öncülüğünde eser ve hizmet siyasetiyle bugünlere getirdiğimiz şehrimize ve vatandaşımıza hizmeti asli vazife olarak görmekteyiz. Şimdi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi ile şehrimizin tamamına AK Belediyecilik mührünü vuracak, Türkiye’nin parlayan yıldızı Gaziantep’i şahlandırağız. Bu duygu ve düşünceler ile Gaziantep’in kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, Şahinbeyler, Mehmet Kamiller, Karayılanlar öncülüğünde bu topraklardan düşmanı söküp atan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Araban’nın mega projesi OSB’nin kurulması olacak…

2023-12-18 17:55 - Özel Haber

Danua (Great Dane) Köpekleri: Devlerin Dünyasına Hoş Geldiniz!

2023-12-21 19:05 - Türkiye

Fıstık Kent’te Yaşam Başlıyor

2023-12-21 19:32 - Yaşam

Şehitkamil Hanımlar Lokali Terapi Merkezi Haline Geldi

2023-12-19 19:49 - Yaşam

GAZİANTEP SPİNAL GÜNLERİ TOPLANTISI

2023-12-18 19:41 - Yaşam

ASKO HOLDİNG KANADA’DA ŞİRKET SATIN ALIYOR

2023-12-21 19:29 - Ekonomi

“Göç ve Sağlık” Konulu Sempozyuma Yoğun İlgi

2023-12-19 22:46 - Gündem

"Temizliğin Öncüleriyiz" Projesi İle Hijyen Farkındalığı Oluşturuluyor

2023-12-19 21:35 - Yaşam

''Gaziantep Şanlı Tarihi ile İftihar Şehridir''

2023-12-24 18:48 - Gündem

Araç sahipleri dikkat!

2023-12-19 20:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem