?>

Gaziantep, Nitelikli İşgücü İçin Adımlar Atıyor

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Sanayi Odası'nın iş birliğiyle düzenlenen "Sanayicilerle Meslek Liselilerin Buluşması" programı büyük ilgi gördü. "Geleceğimiz Meslek Lisesi" sloganıyla başlatılan etkinlik, Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Murat Akyüz, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve çok sayıda önemli isim katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'in de meslek liselerine büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti. Çeber, meslek liselerinin niteliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise meslek liselerinin gençlere önemli fırsatlar sunduğunu ve sanayi için büyük değer taşıdığını dile getirdi. Konukoğlu, meslek liselerindeki gençlerin yeteneklerini ve kabiliyetlerini en iyi şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yaparak, gençlere sevgi ve aşkla çalışmalarını önerdi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep'in sanayi ve ihracatıyla önemli bir merkez olduğunu belirterek, meslek liselerindeki nitelikli eleman ihtiyacının çözümünün önemli olduğunu söyledi. Tepe, meslek liselerinde okuyan gençlerin üretim sürecinde önemli bir rol oynadığını ve bu gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meslek liselerinin önemine vurgu yaparak, bu okulların geçmişte çok daha değerli olduğunu ancak zamanla geri plana düştüğünü ifade etti. Ünverdi, meslek liselerindeki eğitimin günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ve bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Programda konuşan Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Ekber Bener, meslek edinme sürecinde yaşadığı deneyimleri paylaşarak, meslek liselerinin gençlere sağladığı avantajları anlattı.

"Sanayicilerle Meslek Liselilerin Buluşması" programı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Bu tür etkinliklerin düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Pençe-Kaplan Operasyonu Bölgesinde Bir Asker Şehit Oldu

2024-02-12 00:44 - Türkiye

Medical Point ,Süleyman'ın İyileşme Hikayesinde Yıldız Rolünde

2024-02-12 16:48 - Yaşam

Şehitkamil'de Kültür ve Gençlik İçin Yeni Adımlar

2024-02-10 11:05 - Yaşam

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden Yapılan Denetimlerde Ciddi Ceza Uygulamaları

2024-02-15 22:33 - Asayiş

Akaryakıta büyük bir zam geliyor!

2024-02-11 06:28 - Ekonomi

Makina Mühendisleri Gaziantep Şubesi'nde Yeni Dönem Seçimleri Yaklaşıyor

2024-02-12 16:30 - Gündem

Gaziantep CHP' de Kriz Üstüne Kriz

2024-02-09 22:46 - Özel Haber

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE YÜZ ZAM!

2024-02-09 10:23 - Ekonomi

Basına Yüklenerek Yönetim Krizini Saptırmaya Çalıştı

2024-02-11 22:32 - Özel Haber

Kredi Kartları Alarm Veriyor!

2024-02-11 04:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi

CHP Gaziantep İl Başkanı Açar’dan Asgari Ücret Tepkisi

11:09 - Ekonomi

Kredi Kartları, İcra ve Konkordato Patladı

13:52 - Ekonomi

CHP’li Öztürkmen’den Bütçe Tepkisi

14:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem