?>

Gaziantep ihracatta rekora koşuyor

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep’in kalkınmanın...

Ekonomi - 8 yıl önce

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep’in kalkınmanın dinamosu olduğunu belirterek, şehrin ihracattaki başarısının göz kamaştırmaya devam ettiğini ve TİM verilerine göre 2017 yılının ilk dört aylık sürecinde kentimizden 2 milyar 156 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

Özyurt, nisan ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Gaziantep’in yıllardan beri ülke ihracatına katkı sağlayan önemli ticaret ve sanayi şehri olduğunu belirtti.

Yenilenen, Ar-Ge ve yatırımlara öncelik veren işadamlarının Türkiye’nin kalkınması için özverili çalışmalara imza attığını ifade eden Özyurt, bu özverinin de başarı kapılarını sonuna kadar açtığını vurguladı.

Özyurt, “Gaziantep kalkınmanın dinamosudur, şehrimizin ihracattaki başarısı da göz kamaştırmaya devam ediyor. Bu anlamda iş dünyamız takdire layık işler yapıyor, yapmaya da devam edecektir” dedi.

Yurtdışı iş gezilerinin sonuç vermeye başladığını anlatan Özyurt, “Dünyanın farklı köşelerinde gerçekleştirilen fuarları yakından takip eden ve katılım sağlayan iş adamlarımızın bu çalışmaları sonuç vermeye başladı. İhracatımız 2017 yılının ilk 4 ayında 2 milyar 156 milyon dolara ulaştı” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in ihracat sıralamasında 5’incilik unvanını koruduğunu anlatan Özyurt, kentin İzmir’in ardından 5’nci sırada bulunduğunu ifade etti. Özyurt, bu unvanın gelecek yıllarda daha yukarılar olacağına inandığını vurguladı.

Referandumun ardından ülke gündeminin ekonomi olduğuna dikkati çeken Özyurt, gelecek senelerin yatırım, kalkınma ve üretim yılları olmasını umut ettiğini ifade etti. Referandumun ardından belirsizliğin de ortadan kalktığını kaydeden Özyurt, “Gündem ekonomi olunca yatırım ve tüketim artışa geçer, bunun yansımalarını da önümüzdeki aylarda göreceğiz” diye konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te saatli bomba alarmı

2017-04-25 03:45 - Video Haber

İplik fabrikasında çıkan yangın korkuttu

2017-04-25 03:19 - Video Haber

GENELEVİ MÜHÜRLENDİ

2017-04-28 11:44 - Mobil

Arapça tabela kalmayacak

2017-04-24 12:32 - Mobil

Kellesi 10 paçası 13 lira

2017-04-30 09:03 - Mobil

YARGININ YÜKÜ HAFİFLEYECEK

2017-04-27 13:12 - Güncel

NE GEREK VAR?

2017-04-25 12:23 - Mobil

“İndirim geldi ekranlar gitti”

2017-04-24 12:36 - Mobil

Gaziantep Ülkü Ocakları’ndan dev proje

2017-05-01 03:43 - Mobil

ŞAHİNBEY’E YAKIŞMIYOR!

2017-04-26 12:09 - Mobil

İlgili Haberler

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel