?>

GAÜN’den bir uluslararası işbirliği daha

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile dünyanın 14 ülkesinden 124 üyesi bulunan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ün makamındaki protokol töreninde konuşan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya ve kardeş coğrafyalardaki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemenin ve dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmayı hedefleyen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nde Gaziantep Üniversitesi’ni görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

GAÜN İLE GÜÇ KAZANDIK

Protokol ile KÜNİB ve GAÜN’ün gerek Türkiye, gerekse insanlığın geleceği için ortak proje geliştirme, ulusal ve uluslar arası düzeyde etkinlikler düzenleme ve bölgesel işbirlikleriyle akademik diplomasi oluşturma gibi konularda işbirliği yapacağını kaydeden Prof. Dr. Korkmaz, “Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Gür hocamızın deneyim ve vizyonu bize büyük bir güç katacaktır. 14 ülkeden 124 olan üye sayımız, yeni katılımla 125 üniversiteye yükselmiştir. Bölge ve Türkiye sorunları için ciddi projeler üreten oldukça stratejik bir konumu bulunan Gaziantep Üniversitesi ile birliğimiz daha da güç kazandı” dedi.

YÜZÜMÜZ HEM BATI HEM DOĞU’YA DÖNÜK

Gaziantep Üniversitesi’nin 52 bin öğrencili, dünyanın 107 ülkesinden yaklaşık 3 bin 700 öğrencisine ev sahipliği yapan uluslararası bir üniversite olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, “Üniversite olarak, ülkemizin jeopolitiğine uygun olarak, yönümüz hem Doğu, hem Batı’ya dönük. Gelişen dünyada uluslararası networkler çok önem taşıyor. Üniversitemiz, Orta Doğu ile ilgilendiği kadar Kafkasya ile ilgili de çalışmalar yapmakta ve projeler üretmektedir. Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girmeyi başaran Gaziantep Üniversitesi, KÜNİB’e katılarak ülkemizin, üniversitemizin eğitimdeki deneyimini komşu ülke üniversiteleriyle paylaşmak ve onlarla daha yakın işbirliği kurmak arzusundadır. İnşallah, KÜNİB’e üye 14 ülkeden 124 üniversite ile yeni projeler yapacağız ve etki alanımızı genişleteceğiz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

2016-12-04 06:21 - Teknoloji

Antep işi nakışlara ilgi kalmadı

2016-12-01 12:54 - Video Haber

Cengiz Gider, "Engelliler, topluma kazandırılmalı"

2016-12-03 11:39 - Yaşam

Gaziantep'te silahlar konuştu

2016-12-02 06:04 - Video Haber

Eski Bakan İsmet Sezgin hayatını kaybetti

2016-12-07 16:41 - Video Haber

Gaziantep'te mazot tankeri patladı

2016-12-03 11:22 - Video Haber

Kozanlı’da ‘SOSYAL TESİS’ heyecanı

2016-12-06 12:32 - Video Haber

Eski milletvekili Feyzullah Yıldırır hayatını kaybetti

2016-12-02 04:12 - Yaşam

Gaziantep’te göreve iade edilen 215 öğretmenin tam listesi

2016-12-07 06:26 - Mobil

1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan saldırgan yakalandı

2016-12-05 16:58 - Video Haber

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber