?>

GAÜN’den bir uluslararası işbirliği daha

Gündem - 8 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile dünyanın 14 ülkesinden 124 üyesi bulunan Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ün makamındaki protokol töreninde konuşan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya ve kardeş coğrafyalardaki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemenin ve dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmayı hedefleyen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nde Gaziantep Üniversitesi’ni görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

GAÜN İLE GÜÇ KAZANDIK

Protokol ile KÜNİB ve GAÜN’ün gerek Türkiye, gerekse insanlığın geleceği için ortak proje geliştirme, ulusal ve uluslar arası düzeyde etkinlikler düzenleme ve bölgesel işbirlikleriyle akademik diplomasi oluşturma gibi konularda işbirliği yapacağını kaydeden Prof. Dr. Korkmaz, “Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Gür hocamızın deneyim ve vizyonu bize büyük bir güç katacaktır. 14 ülkeden 124 olan üye sayımız, yeni katılımla 125 üniversiteye yükselmiştir. Bölge ve Türkiye sorunları için ciddi projeler üreten oldukça stratejik bir konumu bulunan Gaziantep Üniversitesi ile birliğimiz daha da güç kazandı” dedi.

YÜZÜMÜZ HEM BATI HEM DOĞU’YA DÖNÜK

Gaziantep Üniversitesi’nin 52 bin öğrencili, dünyanın 107 ülkesinden yaklaşık 3 bin 700 öğrencisine ev sahipliği yapan uluslararası bir üniversite olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, “Üniversite olarak, ülkemizin jeopolitiğine uygun olarak, yönümüz hem Doğu, hem Batı’ya dönük. Gelişen dünyada uluslararası networkler çok önem taşıyor. Üniversitemiz, Orta Doğu ile ilgilendiği kadar Kafkasya ile ilgili de çalışmalar yapmakta ve projeler üretmektedir. Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girmeyi başaran Gaziantep Üniversitesi, KÜNİB’e katılarak ülkemizin, üniversitemizin eğitimdeki deneyimini komşu ülke üniversiteleriyle paylaşmak ve onlarla daha yakın işbirliği kurmak arzusundadır. İnşallah, KÜNİB’e üye 14 ülkeden 124 üniversite ile yeni projeler yapacağız ve etki alanımızı genişleteceğiz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

2016-12-04 06:21 - Teknoloji

Antep işi nakışlara ilgi kalmadı

2016-12-01 12:54 - Video Haber

Gaziantep'te silahlar konuştu

2016-12-02 06:04 - Video Haber

Cengiz Gider, "Engelliler, topluma kazandırılmalı"

2016-12-03 11:39 - Yaşam

Gaziantep'te mazot tankeri patladı

2016-12-03 11:22 - Video Haber

Eski Bakan İsmet Sezgin hayatını kaybetti

2016-12-07 16:41 - Video Haber

Kozanlı’da ‘SOSYAL TESİS’ heyecanı

2016-12-06 12:32 - Video Haber

Eski milletvekili Feyzullah Yıldırır hayatını kaybetti

2016-12-02 04:12 - Yaşam

Gaziantep’te göreve iade edilen 215 öğretmenin tam listesi

2016-12-07 06:26 - Mobil

1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan saldırgan yakalandı

2016-12-05 16:58 - Video Haber

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber