?>

GAÜN’de Öğrencilere Aşure Dağıtıldı

Yaşam - 10 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından Merkezi Kafeterya önünde öğrencilere aşure ikram edildi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun öğrencilere aşure dağıtması öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Aşure dağıtımı sonrasında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, “Aşure günü bizim için çok özel bir gün. Muharrem ayının 10. günü olan bu gün, hem tarihten gelen dini kültürümüzün derinliklerinden gelmesi bakımından da çok önemli. Bizde bu anlamda tüm gençlerimizle, öğrencilerimizle birlikte, belediyemizin dağıttığı bu aşure için müteşekkiriz. Bütün gençlerimiz bir arada. Kardeşliğin iklimini tesis etmek, bu güzel birlikteliğin tesisini görmek anlamında çok güzel bir gün. Katkı veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder, nice aşure günlerinde sağlıkla, mutlulukla, başarıyla, refahla, kardeşlikle idrak etmeyi temenni ediyorum” dedi.

Muharrem ayının tarihte önemli hadiselerin vuku bulduğu bir ay olduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Muharrem ayının 10. gününde bizde Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep Üniversitesi’nde aşure dağıtımını geleneksel hale getirdik. Amacımız, içerisinde 17 çeşit malzeme bulunan ve her birinin farklı tatları, şekilleri farklı olan ama bir araya gelerek bu güzel tatlıyı bir araya getirdiği gibi biz de toplum olarak renklerimizle, farklılıklarımızı birleştirerek aynı güzelliği ortaya çıkartıyoruz” diyerek, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun’a aşure dağıtımına ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

"Hedefsiz adam gereksiz adamdır"

2015-10-24 07:07 - Röportajlar

Gaziantep Ülkü Ocakları Kahvaltıda buluştu

2015-10-27 05:48 - Gündem

"Adalet için, bizimle yürü gaziantep"

2015-10-24 08:20 - Röportajlar

Gaziantep ‘in beşi bir yerdeleri

2015-10-24 08:02 - Röportajlar

Lütfen! Size öğretmenim diyebilir miyim?

2015-10-24 07:45 - Röportajlar

“Hastaya bir tekme de kilo dan gelir”

2015-10-24 07:51 - Röportajlar

Çocuk felci çok az kaldı bitiyor…..

2015-10-24 07:29 - Röportajlar

Sağlam adımlarla

2015-10-24 08:26 - Röportajlar

"Dünyada bir eşi daha yok başka Antep de yok"

2015-10-24 07:10 - Röportajlar

İnayet Topçuoğlu Hastanesinde doğum heyecanı

2015-10-26 05:23 - Gündem

İlgili Haberler

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Günün Manşetleri

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti

17:50 - Özel Haber

İş Dünyasının Rotası HKÜ’de Çizildi!

13:43 - Özel Haber

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam