?>

GAÜN Hastanesi’nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Gündem - 4 yıl önce

Gaziantep Üniversite(GAÜN) Hastanesi’nde “Acil Durum Kodları Tatbikatı”  yapıldı.

Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Acil Durum-Afet Yönetim Birimi işbirliğiyle düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat ile ilgili Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Asiye Yılmaz, “Acil durum kodları prosedürlerimiz her yıl düzenli olarak kalite standartları çerçevesi içinde yapılmaktadır. Amacımız prosedürlerin uygulanabilirliğini denetlemek, ekibimizin görev bilgilerini tazelemektir. Tatbikatlarımızı mavi, pembe ve beyaz kod olarak uygulayacağız” dedi.

Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Gülay Yaba ise, “Her yıl kalite standartları gereği acil durum kodları tatbikatları yapmaktayız. Bu yıl da aynı tatbikatı yaptık. Sahada eksiklerimiz nelerdir bunları görmek istedik. Biz bu tatbikatta kalite birimi olarak gözlemci olacağız. Tatbikatın raporunu tutarak tatbikat raporu hazırlayacağız. Uygunsuz ya da eksik gördüğümüz yerleri iyileştirme çalışmaları yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Tatbikatta senaryo gereği mavi kod kapsamında; bir hastanın durumunun ağırlaştığı hasta yakını tarafından sağlık çalışanlarına iletildi. Bu süre içerisinde mavi kod verilerek mavi kod ekibinin ne kadar sürede geldiği ve hastaya ne kadar sürede müdahale edildiği denetlendi. Beyaz kod kapsamında; bir hasta yakının sağlık çalışanına şiddeti konu alınarak,  bu gibi durumlarda ne yapıldığı işlendi. Pembe kod kapsamında ise; hastaneden bebek kaçırma senaryosu işlendi.

Haftanın Öne Çıkanları

"MUAYENEHANELER NEDEN KAPATILMAK İSTENİYOR?"

2022-12-09 10:57 - Gündem

9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

2022-12-11 09:49 - Asayiş

Derya Bakbak, İklim Değişikliği’ni anlattı

2022-12-08 07:50 - Mobil

Dünyanın en zengin Türk kadını

2022-12-07 12:57 - Mobil

BÜYÜK UMUTLARLA BÜYÜK GELECEK…

2022-12-11 09:59 - Özel Haber

Gaziantep'i büyüten FUAR

2022-12-07 13:55 - Mobil

POLİS "SİLİNDİR" GİBİ GEÇTİ

2022-12-06 12:13 - Özel Haber

Kumar baskınına bir gözaltı

2022-12-09 10:48 - Mobil

Başkan Şahin'e önemli görev

2022-12-12 07:38 - Mobil

Gaziantep Yardım Vakfı'nda görev değişimi

2022-12-06 07:26 - Gündem

İlgili Haberler

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

AK Parti’ye Bir Katılım Dalgası Daha

18:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam