?>

Fadıloğlu'ndan TÜBİTAK birincilerine tebrik

Gündem - 4 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nda, ‘3G Müzesi’ adlı çalışmalarıyla tarih alanında 1. olan Bilim Şehitkamil öğrencilerini tebrik etti, öğrencilere Türkiye finallerinde başarı diledi.

 

Her yıl yapılan Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bu yıl 16.’sı gerçekleştirildi. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının düzenlendiği 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın sonucu Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan törenle açıklandı. Toplam 12 bölgede yapılan bu yarışmalar ile ortaokul öğrencilerini bilimsel çalışmalar yapmaya özendirmek, onlara kariyerlerinin başında bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunması hedefleniyor.

 

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nda, ‘3G Müzesi’ isimli proje ile tarih alanında 1.’lik başarısı elde eden Bilim Şehitkamil öğrencileri Ece Arven Atilla ile Eren Demircioğlu, Türkiye finallerinde yarışacaklar.

 

TÜRKİYE FİNALLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Şehitkamil Belediyesi olarak bilimi ve bilimsel çalışmaları yapan öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamada bulundu:

 

“TÜBİTAK’a; ortaokul öğrencilerimizi bilimsel çalışma yapmaya özendirerek kariyerlerinin başında bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlama şansı veren, ülkemizin geleceği genç beyinlerin yetişmesine büyük katkı sağlayacak olan bu tür etkinlikleri düzenledikleri için yürekten teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediyesi olarak, bilimi ve bilimsel faaliyetleri yürüten öğrencilerimizi her zaman desteğiz. Bu yarışmalarda sadece dereceye girenleri değil, başvuran ve gayret gösteren tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bilimsel düşünce, yaratıcılık, araştırma gibi kavramları küçük yaşlarda kazandıran bu tür etkinlikler öğrencilerimizin araştırmacı ve yenilikçi yönlerini keşfetmelerini sağlayacak, içlerindeki cevheri ortaya çıkaracaktır. Belediyemize bağlı hizmet veren Bilim Şehitkamil’in desteğiyle TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nda 1. olan öğrencilerimiz Ece Arven Atilla ve Eren Demircioğlu’nu tebrik ediyorum. Öğrencilerimize, katılacakları Türkiye finallerinde başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin başarısında emeği olan velilerimize, öğretmenlerimize de gönülden teşekkür ediyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü DHKP-C propagandası yapan şahıs yakalandı

2022-03-31 05:44 - Asayiş

Rüşvet operasyonları sürüyor

2022-03-29 05:17 - Asayiş

FETÖ/PDY’ye operasyon: 8 gözaltı

2022-03-30 05:42 - Asayiş

Kilis’te 7 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı

2022-03-31 07:03 - Asayiş

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

2022-03-31 05:44 - Asayiş

5 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

2022-03-30 04:51 - Asayiş

Kileci gündemi değerlendirdi

2022-03-27 05:07 - Ekonomi

Musiki üstadı Acıburç anısına konser düzenlendi

2022-03-27 08:59 - Mobil

Schengen Vizesi İçin 30000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

2022-03-29 03:51 - Gündem

"BİZ HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ"

2022-03-27 12:34 - Özel Haber

İlgili Haberler

CHP Gaziantep Göllüce Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

12:22 - Gündem

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Altyapı Krizi

20:56 - Gündem

Anahtar Parti Gaziantep’te 2026 Yol Haritasını Netleştirdi

16:26 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Tarım Arazileri İçin Uyarı: Gelecek Tehlikede

15:51 - Gündem

Gaziantep’te Ünlü Mali Müşavirin Tedavisi Sürüyor

15:26 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep Göllüce Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

12:22 - Gündem

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Altyapı Krizi

20:56 - Gündem

Anahtar Parti Gaziantep’te 2026 Yol Haritasını Netleştirdi

16:26 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Tarım Arazileri İçin Uyarı: Gelecek Tehlikede

15:51 - Gündem

Gaziantep’te Ünlü Mali Müşavirin Tedavisi Sürüyor

15:26 - Gündem