?>

ESNAFI KAPANMA KORKUSU SARDI

Artan vaka sayısı karşısında esnafta olası kapanma korkusu sardı. Yetkililer yeni normalleşme sürecinde aksaklık yaşanmaması için koronavirüsle mücadelede kurallara uyulmasını istiyorlar.

Özel Haber - 4 yıl önce

2020 yılı Mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri sürüyor. Salgının çeşitli varyasyonları nedeniyle etkisini güçlendirmesi sonucu vakalar hızla yükseliyor. Aşı çalışmalarının hızlanması ile Türkiye genelinde bir dönem gerileyen vaka oranları, normalleşme süreci ile birlikte artıyor. Söz konusu artışlar Gaziantep’te de hissedilirken, kent esnafını kapanma korkusu sardı.

ESNAFIN YENİ BİR KAPANMAYA EKONOMİK GÜCÜ YOK

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme süreci ile birlikte maske ve mesafe zorunluğu haricinde kalan tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Kısıtlamaların kaldırılması ile yaklaşık 15 aydır sıkıntı yaşayan esnaf, rahat bir nefes aldı. Ancak kısıtlamaların kaldırılması ile başlayan toparlanma süreci, artan vakalar nedeniyle tehlike altında. Kısa süre içerisinde 26 binlere yükselen günlük vaka oranları, esnafı tedirgin ediyor.

ESNAF KORKUYOR AMA TEDBİR ALMIYOR

Gaziantepli esnaflar da salgının etkisinin artması nedeniyle yeni bir kapanmadan endişe duyduklarını söylediler. Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış nedeniyle tedirgin olduklarını dile getiren bazı esnaflar, “Son günlerde Sinop sokakları çok kalabalık. Normalleşme oldu iyi güzel ama keşke maske ve mesafe kuralına dikkat edilse.  Sokakta maske takan sayısı çok az özellikle dışarıdan gelen turistler maskeleri açık vaziyette geziyor. Biz lokantamızda gerekli tüm önlemleri alarak vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Ama bazı vatandaşların duyarsız tavırları bizi ziyadesiyle üzüyor. İnşallah yeniden bir kapanma olmaz biz esnaflar gerçekten çok etkilendik.  Aylarca hatta 1 buçuk yıl kapalı kapan esnaflar oldu artık gerçekten korkuyoruz tekrar bir kapanma ile karşı karşıya kalacağız diye korkuyoruz. Bu vaka artışlarını gördükçe tedirginliğimiz katlanarak artıyor” şeklinde görüş belirttiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Yangın ahıra sıçramadan söndürüldü

2021-08-06 11:21 - Gündem

Alevler içerisinde kaldığı anları gözyaşları ile anlattı

2021-08-06 11:26 - Gündem

Gaziantep'te 11 katlı binanın çatı katında yangın

2021-08-02 09:03 - Gündem

Gaziantep’te orman yangını

2021-07-31 16:52 - Video Haber

İnsanlar sulak alanlara hayvanlar gölgeye kaçtı

2021-08-02 11:34 - Video Haber

Gaziantep’te 3 otomobil çarpıştı: 4’ü ağır 6 yaralı

2021-08-02 12:54 - Video Haber

Gaziantep’te panel fabrikasında yangın çıktı: 2 yaralı

2021-08-03 05:30 - Gündem

Orhangazi sahili câzibe merkezi olacak

2021-07-31 16:47 - Ekonomi

Kilis'te "Sabun Üretim Teknikleri ve Uygulama" eğitimleri

2021-08-06 11:16 - Ekonomi

TÜMOSAN Gaziantep plazası açıldı

2021-08-05 09:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber