?>

Esnaf kara kara düşünüyor

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, son aylarda artan ekonomik kriz nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Küsbeoğlu, bu krizlerde bazı sektörlerin oldukça fazla etkilenirken diğer sektörlerde durumun daha iyi olduğunu ancak ülkenin içinde bulunduğu kriz döneminde tüm sektörlerin olumsuz etkilendiğini söyledi.

"BU DURUMA NASIL GELDİK?"

Küsbeoğlu, “Geçmişte yaşanan ekonomik krizlerde sektörler arasında krizden etkilenme oranı değişiklik gösteriyordu. Tekstil sektöründe sıkıntı varsa inşaat sektöründe yoktu, inşaat sektöründe varsa ayakkabı sektöründe yoktu. Ama bu yaşadığımız kriz ortada ve tüm sektörleri etkiliyor. Yaşanan kriz döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklanıyor. Ama bizim bu ekonomik neden ve nasıl geldiğimizin sorusunun cevabını bulmamız gerekiyor" dedi. Küsbeoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Ekmek zamlandı, neden un fiyatları pahalandı. Denetimler tepe noktadan aşağıya doğru yapılırsa yaşanan krizin nedenleri ortaya çıkarılır. Baklavaya ucuz veya pahalı deniliyorsa, denetiminin, analizinin ve kalite kontrolü yapılması gerekiyor. Denetim mekanizmaları iyi şekilde çalışırsa, krizin nedenleri daha iyi anlaşılacaktır.”

Küsbeoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı;"Esnafımızın pandeminin ve döviz krizinin neden olduğu sıkıntıları aşabilmesi için Nefes Kredisine ihtiyacı var. Şu anda kredi verildiğinde bir ay sonra ödemesi başlıyor, biz böyle olmasını istemiyoruz. Esnaf, çalışmaya ve nefes almaya başladıktan sonra ödemeye başladı. Onun kredilerin en az bir yıl sonra ödenmeye başlanması gerekiyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Fıstıklık Mahallesindeki sosyal tesis yapımında sona yaklaşılıyor

2021-11-28 09:46 - Gündem

Maganda kurşunu 8 yaşındaki Ömer'i hayattan kopardı

2021-11-30 08:56 - Mobil

Bahçeye uçan taksinin şoförü hayatını kaybetti

2021-12-03 06:58 - Gündem

4 şüpheli adliyede

2021-11-28 09:45 - Yaşam

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur kuraları çekildi

2021-12-03 06:50 - Spor

3 PUAN BİZİM

2021-11-28 09:58 - Mobil

32. GAPSHOES FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2021-12-02 11:29 - Mobil

Antibiyotik deposu

2021-12-01 09:06 - Özel Haber

Sağlık Müdürü Tiryaki Nizip'te sağlık tesislerini gezdi

2021-11-28 10:26 - Mobil

GAZİANTEP'İN MÜDÜRÜ "HUZUR" İÇİN SAHADA!

2021-12-03 10:42 - Özel Haber

İlgili Haberler

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye