?>

'Engelsiz Düşlere Yolculuk' Sergisi

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı, Medical Point Hastanesi ev sahipliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında Engelli Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören engellilerin yapmış olduğu eserlerden oluşan ‘Engelsiz Düşlere Yolculuk’ sergisinin açılışını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı’na bağlı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde yüzde 40 ve üzeri engel raporu olan bireylerin eğitmenleriyle yaptıkları ahşap boyama ve mozaik eserleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel hazırlanarak Medical Point Hastanesi’nde sergilendi.

 

BERK: BİZ ENGELLİ DEMİYORUZ, YETER Kİ ENGELLİLERE ENGEL OLMAYALIM

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk serginin açılışında yaptığı konuşmada engellilere engel olunmazsa neler yapabileceklerini bu sergide görmenin mümkün olduğunu belirterek, “Türkiye'de ilk defa engellilere proje kapsamında iş istihdam eden belediyelerden biri biziz. Bunlardan biri ‘Mutlu Kafe’, orada down sendromlu çocuklarımız çalışmakta. Glutensiz kafemizde de aynı şekilde çeşitli dallardan engelli kardeşlerimiz istihdam etmekte ve evlerine ekonomik olarak bir katkıda bulunmaktalar. Hem de kendilerini geliştirmek istiyorlar. Bunun dışında Türkiye'de ve Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü olan Engelsiz Yaşam Merkezimiz var. Buradan faydalanan birçok engelli kardeşlerimiz var. Bu yüzden özellikle merkezi görmeyen vatandaşlarımızın burayı ziyaret etmelerini isteriz” dedi.

 

ŞAHİN: HER YAŞAYAN BİREY, BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ise yaptığı konuşmada, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek engelli bireylere, “Engelliler bizim için çok kıymetli ve özel bireyler. Şunu unutmamak gerekir, bir hekim olarak söylemek istiyorum ki, her yaşayan birey, bir engelli adayıdır. Biz buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla sizlerin emek ve katkılarıyla oluşturduğu bu güzel sergiye ev sahipliği yapıp bu farkındalığa katkı sunmak istedik” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından sergi gezildi. Görme engelli çocukların ney ve saz eşliğinde söylediği şarkılar dinlendi.

Haftanın Öne Çıkanları

iŞ-KUR’DA MOBBiNG iDDiASI!

2022-11-28 11:02 - Özel Haber

AFAD İl Müdürlüğüne Coşkun atandı

2022-12-01 10:44 - Mobil

SATA SATA BİTİREMEDİ!

2022-11-30 09:55 - Özel Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Gaziantep'i ziyaret etti

2022-11-27 09:18 - Mobil

“Israrlı takip suçtur”

2022-11-25 12:49 - Özel Haber

SANKO'da akademik yıl başladı

2022-11-27 08:59 - Mobil

Büyükşehir meclisi toplandı

2022-11-29 12:27 - Mobil

Gaziantep şehitlerine ağlıyor

2022-11-27 12:08 - Mobil

Seçkin Okulları Yıldırım'ı ağırladı

2022-12-01 07:09 - Gündem

Gül ve Şahin'den yerinde inceleme

2022-11-29 06:49 - Gündem

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber