?>

Engellilere iş bulan proje

Yaşam - 6 yıl önce

Gaziantep genelinde yaşayan ve çalışabilir durumda olan, iş arayan engelli bireyleri “Engelsiz İş Engelsiz Hizmet” projesiyle işe yerleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı, son 4 yılda 523 kişiyi işe yerleştirdi. Engellileri adeta hayata tutunduran projede; bin 287 firma ile görüşüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa geliştirdiği “Engelsiz Hizmet Engelsiz İş” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda 4 yıl içerisinde bin 262 engelli ile görüşülüp bunların 523’ü işe yerleştirdi.

Sosyolog Eyüp Çemberlitaş ve sosyolog yardımcısı Mustafa Şahin Kartal eşliğinde İŞKUR İl Müdürlüğü’ne giden ekipler, burada iş başvurusunda bulunan engelliler ile bir ön görüşme yaparak forum dolduruyor. Engelli çalıştırmak zorunda olan firmaların da listesini alan ekipler, uygun engelliyi uygun firma ile görüştürüp işe yerleştiriyor.

Haftanın 3 günü İŞKUR İl Müdürlüğü’nden aldığı engelli işsizleri Organize Sanayi Bölgesi’nde ve şehir merkezindeki firmalar ile görüştüren “Engelsiz Hizmet, Engelsiz İş” projesinin ekipleri, düzenli olarak engelliler ile işverenleri iş konusunda görüştürüyor.2015 yılında başladıkları proje ile bugüne kadar bin 262 engelliyi bin 287 firma ile  görüştüren sosyolog ekibi 523 engelliyi ise işe yerleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, kendilerine çalışma isteği ile gelen engellileri için böyle bir proje yaptıklarını ve projenin de gayet verimli olduğunu söyledi. Bu projenin hem engelli vatandaşa hem de işçi bulma durumnda kalan firmaların işini kolaylaştırdığını aktaran Çelebi, “Bugüne kadar işe yerleştirdiğimiz engellierinin yaptığı işleri duyunca diğer bireylerden bir farkı olmadığını anladık. Kendilerine fırsat verildiğinde daha fazla çalışabileceklerini göstermiş oldular” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

BEKİR ÖZTEKİN OĞUZELİ BELEDİYESİ'NE HİDDETLENDİ

2018-11-18 10:55 - Özel Haber

MUHARİP GAZİ MAAŞLARINA NEDEN İYİLEŞTİRME YAPILMIYOR?

2018-11-15 10:29 - Özel Haber

ALKIŞLANACAK 'İŞ' ALKIŞLANACAK 'ÖVGÜ’

2018-11-18 09:30 - Özel Haber

OĞUZELİ’NDE ‘KILIÇ’ OYUNU

2018-11-18 09:29 - Özel Haber

AK Partide isimler belli oldu

2018-11-16 12:28 - Güncel

PAZAR FİLESİ DÖNEMİ TEKRAR BAŞLIYOR

2018-11-13 11:33 - Güncel

“10 liraya triko satılmıyor”

2018-11-19 09:48 - Özel Haber

MÜCADELE SANDIĞA NASIL YANSIYACAK?

2018-11-14 09:51 - Özel Haber

Altın vuruş sonu oldu

2018-11-18 09:32 - Asayiş

SUCU GİDİYOR MU?

2018-11-16 06:48 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber