?>

En gözde pasajlar kapanmak üzere

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep'in tarihi pasajlarında faaliyet gösteren esnaf son aylarda büyük bir ekonomik sıkıntı yaşıyor. Bir yanda sürekli alanını genişleten AVM'ler diğer yandan kurda yaşanan dalgalanma nedeniyle sorunların büyüdüğü dile getiriliyor. 

ESNAF ÇARESİZ SİFTAH YAPAMIYOR

Gaziantep'in pasaj tarihinde önemli bir yere sahip olan Belediye Pasajı, Büyük Pasaj, Suriye Pasajı, Kurtuluş Pasajı, Söylemez Pasajı bu sıkıntıların yaşandığı mekanların başında geliyor. Özellikle Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginlikten dolayı sıkıntılı günler geçiren pasaj esnafı arayışı içerisinde. Pasajların kentin en işlek bölgesinde bulunmasına rağmen vatandaşlardan rağbet görmediğini belirten esnaf esnafın kepenk, birçok kapatma ile karşı karşıya geldiğini söyledi. Suriye Pasajı içerisinde yıllardır hizmet veren birçok esnafın iş terki vererek kepenk kapattığını ve pasajı terk ettiklerini belirten işyeri sahipleri, "Suriye’de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle pasajı esnafı olarak perişan haldeyiz. Birçok esnafımız evine götürecek ekmeği dahi zor kazanıyor” diye konuştular.

ESNAF BÜYÜK MARKETLERİN KURBANI OLDU

Büyük marketlerin şehir dışına çıkmaması halinde Gaziantep'te bulunan çok sayıda pasajın tarihe gömüleceğini ifade eden esnaf temsilcileri, "Büyük marketlerin normal standartlarda şehir dışına kurulması gerekiyor. Ancak ne yazık ki her geçen gün şehir merkezinde süper marketlerin sayısı artmakta. Burası tarihi bir pasaj ve bu pasaj içerisinde yıllardır çalışarak geçimini sağlayan birçok arkadaşımız vardı. Ancak bugün arkadaşlarımızın birçoğunu aramızda göremiyoruz bunun tek sebebi büyük marketlerin çoğalması" diye konuştular. "Geçmiş yıllarda pasajımızda adım atmak neredeyse imkânsız haldeyken bugün pasaj içerisinde tek bir kişi kalmadı. Önce pasajımızın koridorları boşaldı, şimdi de dükkânlar boşalmaya başladı. Daha önce milyonlarca TL karşılığında el değiştiren dükkânlar bugün boş olarak kiracı bulmaya çalışıyor. Esnaf olarak zor günler geçiriyoruz. Birkaç müşterinin gelmesi içinde Allah'a dua ediyoruz” ifadesini kullanan esnaf temsilcileri Suriye’de yaşanan iç çatışmaların ise bir an önce bitmesini temenni ettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

ABDULKADİR KONUKOĞLU VE ZEKİ KONUKOĞLU LİDERLER ARASINDA

2018-09-17 02:59 - Güncel

Nohut dürümü 5 lira oldu!

2018-09-16 08:34 - Özel Haber

FİYATLAR DOLU DİZGİN

2018-09-12 10:28 - Güncel

TRİKODA KUR SIKINTISI

2018-09-13 11:35 - Özel Haber

Merinos yaz kursu sertifika töreni düzenlendi.

2018-09-17 07:38 - Spor

İslahiye Kaymakamı veda etti

2018-09-13 08:17 - Yaşam

Manavlar yangın yeri

2018-09-12 10:29 - Ekonomi

Gazişehir Gaziantep'ten Altınordu'ya tek atış

2018-09-17 02:57 - Güncel

Gaziantep Kolej Vakfı 55 yaşında

2018-09-16 08:29 - Yaşam

Hokeyde açık alan sezonu sona erdi

2018-09-17 07:37 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem