?>

EKMEĞİMİZLE OYNUYORLAR

Koronavirüsle mücadele sürecinde hafta sonlarında uygulamaya başlayan sokağa çıkma kısıtlamasını kentte ki çok sayıda ekmek fırını art niyetli avantaja dönüştürdü. Denetim yapılmayacağını sana uyanık fırınlara ise şok eden denetimler gerçekleşti.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep’te pandemi süreci nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ekmek fırınlarının önemli bölümü gramaj düşüklüğüne gitti. Ekmeğin gramajını düşüren fırınlara işlem yapılığ yapılmadığı bilinmiyor. Diğer yandan Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hafta sonu ekmek fırınlarına yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde hijyen kurallarına uymayan onlarca fırın hakkında işlem yaptı.

EKMEĞİN GRAMAJINDAN ÇALIYORLAR

Gaziantep’te eksik gramajlı ekmek satışında önemli bir artış görülüyor. Koronavirüsle etkin mücadele kapsamında kent genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağını fırsat bilen çok sayıda ekmek fırını gramajı düşük ekmek satışı gerçekleştirdi. Gıda konusunda denetimlerin sürdürüldüğü Gaziantep’te francala ekmeğe yapılan zam geri çekilmişti. İşte bu nedenle özellikle francala ekmeğinin gramajında yaşanan düşüş vatandaşların isyan etmesine neden oldu.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Zabıta ekipleri, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanı kapsamında olan merkez Şahinbey ile Şehitkâmil ilçelerinde faaliyet gösteren pide fırınları ile unlu mamül imalatı yapan iş yerlerinde ekmek gramajı, tartı ölçüm ve ayarları, personel kıyafetleri, ortam hijyeni gibi konularda denetimler gerçekleştirdi. Ekmekleri tek tek tartarak gramajlarını kontrol eden ekipler, ekmek yapılan yerlerin de hijyenik olup olmadığını kontrol ederek uyarılarda bulundu. Yapılan denetimlerde ayrıca kurallara uymayan ve çevre kirliliğine neden olan fırınlara eksikliklerinin giderilmesi konusunda süre verildi.

GAZİANTEP İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNDE ÇOK SAYIDA FIRIN HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de gıda denetimleri en üst seviyede sürüyor. Gıda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs(COVID-19) tedbirleri kapsamında, gıda işletmelerinde gerekli hijyen kurallarının en üst seviyede olması için denetimlerini hızlandırdı. Konu kapsamında kontrol görevlileri tarafından özellikle ekmek, pide, unlu mamuller üretimi yapan işletmeler, kurum hastane yemekhaneleri, kantinler, toplu tüketim yerleri ve marketler denetleniyor. Hafta sonu yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uymadıkları belirlenen çok sayıda ekmek fırını hakkında işlem yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

KONUKOĞLU ile ERDEMOĞLU aileleri ilk 100’de

2020-12-01 10:29 - Özel Haber

Bu akşam başlıyor! Hafta sonu sadece bunlara izin var...

2020-12-04 03:42 - Türkiye

Kamuda çalışanlardan sonra bir mesai kararı daha!

2020-12-02 03:47 - Türkiye

İhracat seferberliğine GAİB’ten tam destek

2020-12-05 11:16 - Ekonomi

GAZİANTEP’İN İHRACAT BAŞARISI

2020-12-02 09:25 - Ekonomi

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

2020-12-01 06:34 - Mobil

CHP GAZİANTEP’TE CADI KAZANI GİBİ!

2020-12-02 10:28 - Özel Haber

KADIN MUHTARLARA PLAKET

2020-12-04 09:53 - Mobil

SUCU ne demek istedi?

2020-12-06 10:48 - Özel Haber

Huzur operasyonu: 110 kişiye işlem

2020-12-03 06:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Tatlılar Şehri Gaziantep’te “1. Ulusal Tatlı Festivali” Başlıyor

15:18 - Özel Haber

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber