?>

EKMEĞE ZAM YAPILACAK MI?

Gaziantep'te 3 liraya satılan francala ekmeğine zam talebi Gaziantep Valiliği ile GESOB yönetiminden geri döndü. Somun ekmeğinin 4 liraya çıkartılması talep ediliyor.

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantep’te iş yapan esnaf, pide ve francala (somun) ekmek fiyatlarına zam yapılması için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin (GESOB) kapısını çalmıştı. Gaziantep Valiliğine taşınan ekmek zammı konusunun Valilikten geri döndüğü öğrenildi.

ÇEVRE İLLERDE EKMEK FİYATI DAHA YÜKSEKMİŞ

Gaziantep Fırıncılar Odası 'ndan yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarına zam yapılması ile igili taleplerini Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (GESOB) sunduklarını söylediler. Yetkililer, “Geçtiğimiz hafta esnaf arkadaşlarımız bir araya gelerek Vali Bey ile görüşme talebinde bulundular. Bunun ardından Valilikten bir randevu talebinde bulunduk. Diğer yandan GESOB Başkanımızın da randevu talebi oldu. Esnaf olarak, ekmek fiyatlarına zam talebimizi daha GESOB’A bildirdik. çevre illerde zam almayan kimse kalmadı" şeklinde açıklamalarda bulundular.

"MALİYETLER HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR"

Maliyetlerin her geçen gün daha da yükseldiğini anlatan yetkililer, "Ekmek fiyatının 4 TL olması konusunda bir talebimiz var. Biz bu talebimizi iletirken, doğalgaza konutta yüzde 35, sanayi de ise yüzde 50 oranında zam geldi. Yüzde 50 oranındaki zam oldukça yüksek bir oran. TMO buğday fiyatlarına ise yüzde 22 oranında zam yaptı. Hal böyle olunca alacağımız zam oranı da erimiş oldu. GESOB Başkanı İsmet Özcan ile Gaziantep Valimiz Davut Gül arasında yapılacak görüşmelerin sonucunu bekliyoruz” diye konuştular.

Haftanın Öne Çıkanları

Güneydoğu’dan 165 Milyon 97 Bin Dolarlık Kuru Meyve İhracatı

2022-07-18 11:22 - Ekonomi

KESK enflasyon rakamlarına isyan etti

2022-07-19 11:40 - Özel Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'e ültimatom!

2022-07-15 11:20 - Özel Haber

"Veteriner Hekimler görmezlikten gelinemez"

2022-07-20 13:00 - Özel Haber

AK PARTİ GAZİANTEP'TE DÜMENE KİM GEÇECEK?

2022-07-17 11:32 - Özel Haber

Şehitkamil'de ikinci sanat merkezi yükseliyor

2022-07-19 04:31 - Gündem

YEŞİL MAVİYLE BULUŞUYOR

2022-07-18 14:14 - Özel Haber

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINDA 71 GAZİANTEPLİ

2022-07-19 11:32 - Mobil

GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU

2022-07-15 15:25 - Özel Haber

DEMOKRASİ BAYRAMI

2022-07-14 10:54 - Mobil

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel