?>

Eğitimde yeni süreç nasıl olacak?

Özel Haber - 4 yıl önce

İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, yüz yüze eğitimde yeni gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep’teki tüm okulların gerekli hazırlıklarını tamamlayarak "Okulum Temiz" belgesi aldığını ve salgın çerçevesindeki kriterleri yerine getirdiğini belirten Tepe, belgeyi alan okulların temizlik malzemesi, sosyal mesafe uyarıları ve salgınla ilgili farkındalık oluşturacak etiketleri tamamlayarak yüz yüze eğitime hazırlandığını fakat salgının ülke genelindeki artışından okulların da kaçınılmaz olarak etkilendiğini dile getirdi.

KIRMIZIYA DÖNEN GAZİANTEP’TE EĞİTİM NASIL İŞLEYECEK?

Normalleşme süreci devam ederken ülke genelinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte iller bazında yeni uygulamalara geçildi. Gaziantep, mevcut tabloda kırmızıya döndüğü için okullarda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinde de değişikliğe gidildi. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda tedbirlerin üzerinde hassasiyetle duruluyordu. Okulların açıldığı günden bugüne uygulanan seyreltilmiş ve aşamalı eğitim modeli, öğretmen ve öğrencilerde vaka görülmemesi noktasında faydalı olmuştu. Riskin azalması için uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim birlikte yürütülerek, bölünmüş sınıflarda mevcutlar azaltılarak eğitime devam ediliyordu. Fakat il genelinde vakaların artması sebebiyle bütün tedbirlere rağmen okullarda da yüksek riskli bölgelerdeki uygulamalara ve uzaktan eğitim sürecine geçildi. Sınıflarda ve tüm alanlarda öğrenciler arasında sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri yapıldığını,  süreçte maske, mesafe ve temizlik kurallarına öğrencilerin azami düzeyde uyduğunu gözlemlediklerini ekleyen Sn. Tepe; teneffüs esnasında, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyarıcı ses kayıtları ve müziklerin dinletilerek öğrencilerin farkındalıklarının artırılması için çalışmalar yürütülüyor.  

“NORMALLEŞME SÜRECİNİN SEYRİNİ İYİLEŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE”

Normalleşme sürecinde, okullarda alınan tüm tedbirlerle eğitimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, özlenen ve beklenen sağlıklı günlere dönülmesi ve okullardaki eğitim faaliyetlerinin güvenle yürütülmesi için gösterilecek hassasiyetin öneminin büyük olduğunu ve sürecin seyrini değiştirmenin bizim elimizde ve mümkün olduğunu belirtti. Tabloda yüksek riskli bölgeler arasında yer alan Gaziantep’te eğitim-öğretim faaliyetlerindeki değişim şu şekilde: Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak devam edilecek.  Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. Kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Hayat boyu öğrenme merkezlerinde mevcut durum devam etmekte olup İl Hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar geçerli olacaktır. Mesleki eğitimde 9, 10 ve 11. sınıflar uzaktan eğitime devam ederken 12. sınıf öğrencilerinin staj uygulamalarında mevcut uygulama devam edecektir.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na onur ödülü

2021-03-24 04:18 - Mobil

Ücretsiz çorba dağıtımı sürüyor

2021-03-25 05:21 - Özel Haber

Parkomat ihalesi tamam

2021-03-24 10:58 - Özel Haber

İLKSAN seçimlerine Dinç aday

2021-03-24 10:56 - Özel Haber

Aziz Tetteh'in evlat acısı

2021-03-30 07:31 - Spor

Uyuşturucu trafiğini yöneten örgüt hakkında şoke eden detaylar

2021-03-25 05:20 - Mobil

ANA MUHALEFET ÇARESİZ!

2021-03-28 10:48 - Özel Haber

Adam Voleybol Play Off'ta

2021-03-29 11:52 - Spor

Çalıştığı markette kafasından vurulmuş halde bulundu

2021-03-25 11:43 - Asayiş

Cami hırsızı yakalandı

2021-03-29 11:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

15:38 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel