?>

Diyabet hastalarının yaz umudu yemeniler

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep’te üretilen, özellikle sıcak havalarda insanların ayaklarını terletmeyen, kokudan koruyan ve ayak sağlığı açısından da pek çok faydası olan yöresel ayakkabı yemeniler şeker hastaları için de şifa oluyor.

Gaziantep’te üretilip yurt içinde pek çok yere satılan ve yurt dışına da ihraç edilen yemeniler şeker hastalarına da iyi geliyor. Saf deriden üretilen yemeniler özellikle yazın aşırı sıcaklarda ayakları terletmediği ve sağlıklı olduğu için tercih edilirken, bu özelliğinin dışında şeker hastalarında sıcak havalarda görülen ayak yanmalarına da iyi geliyor.

Bu özelliği nedeniyle yemeni giderek daha fazla kişinin tercihi haline gelirken film ve dizi sektörünün de gözdesi olmasıyla dikkat çekiyor. Kentte yıllardır yemenicilik yapan Mikail Tekin, "Ürettiğimiz yemeniler doğal olması, kimyasal madde kullanılmaması ve serin tutması nedeniyle tercih ediliyor. Terlemeye, mantara, ayak kokusuna ve kaşıntıya iyi geliyor. Bunun dışında en önemli özelliği ise şeker hastalarına iyi gelmesidir. Şeker hastalarının sıcak havalarda yaşadığı ayak yanmasını bu yemeniler önler. O yüzden şeker hastalarının tercih edeceği ayakkabı budur. Doktorlar hastalarına da bu ayakkabıyı tavsiye ediyor. Çorapsız giyildiğinde vücuttaki elektriği alır. Tekrar söylüyorum şeker hastalarının ayak yanmasını yüzde elli oranında önler, tamamıyla yok etmez" diye konuştu.

Hakiki deri olması nedeniyle terleme, koku ve mantar gibi rahatsızlıkları önleyen yemeniler şeker hastalarına derman olması nedeniyle de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gülsan Holding çalışanları iftarda buluştu

2019-05-13 04:08 - Yaşam

Sanko Holding çalışanları iftarda buluştu

2019-05-14 04:16 - Yaşam

KADIN UCUZ İŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLÜYOR

2019-05-07 11:15 - Özel Haber

Müslüm Aykılıç son yolculuğa uğurlandı

2019-05-08 09:05 - Yaşam

Sevgi Hastanesi’nde bir ilk

2019-05-09 11:34 - Özel Haber

Suriyeli genç Fırat Nehri'nde boğuldu

2019-05-13 04:12 - Güncel

KREDİ FAİZ ORANI YÜKSELDİ

2019-05-10 09:50 - Özel Haber

Ak Parti Gaziantep’te kimler ihraç edildi?

2019-05-07 10:06 - Özel Haber

İYİLİK MELEKLERİ HER YERDE…

2019-05-12 10:26 - Özel Haber

CHP’DEN İSTANBUL ÇIKARTMASI

2019-05-09 11:35 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber