?>

DEVA'dan "DOĞRU" yaklaşım

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep’te eğitim gören anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği verilmesi gerektiğini söyledi.

Özel Haber - 4 yıl önce

Kaya, “Gözlemlediğimiz kadarıyla Gaziantep’te özellikle yoksul mahallelerde öğrencilerin büyük çoğunluğu okullarda öğlen yemeği konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamakta. Artan gıda fiyatları ve enflasyonla birlikte aileler beslenme konusunda öğrencilere yeterli bütçeyi maalesef ayıramıyor” dedi. Kaya, Gaziantep’te yerel yönetimlerin iyi bir planlama ve tasarruf tedbirleriyle öğrencilere öğle yemeği verebilecek potansiyele de sahip olduğunu belirtti.

"YALANIN ARDINA SAKLANILMASIN"

“Hiç kimse yeterli kaynak olmadığı yalanının ardına saklanmasın” diyen Kaya, yerel yönetimlerin gereksiz görülen onlarca harcamadan tasarruf yaparak bu işin üstesinden gelebileceğini söyledi. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar ve veliler için okulda beslenmenin önemli bir soruna dönüştüğünü ifade eden Kaya, “Gaziantep’teki kamu kaynakları doğru kullanıldığı sürece Gaziantep’te okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen tek bir çocuğumuz kalmayacaktır. Yerel yönetimler Gaziantep’e büyük katkı sağlamayan  ulusal ve uluslararası pek çok organizasyona kamu kaynaklarını aktarmak yerine okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen, yemek öğününü tostla, simitle, bisküvi ile geçiştiren çocuklarımızın beslenmesine aktarmalıdır.” Diye konuştu.Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin sosyal yardımlar olduğunu vurgulayan Kaya, “Gaziantep’te eğitim gören pek çok evladımızın sağlıklı beslenme kaynaklarına ulaşamadığı ortadadır. Özellikle yoksul aileler artan enflasyon rakamları, yeni zamlar ile birlikte büyük sorular yaşıyor. Gaziantep belediyeleri konserlere, festivallere, olur olmaz organizasyonlara kaynak aktarmayı keserek gerçek sorunların çözümüne odaklanmalı. Okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen çocuklar bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimizdir. Okulda aç kalan her çocuğun vebali de günahı da bunu görüp harekete geçemeyenlerdir. Biz çocuklarımızın bu halini görüp ailelerin sesini duyup yetkilileri göreve çağırıyoruz. Gaziantep’te tek bir çocuğumuz bile okulda aç kalmamalı ve yerel yöneticiler tüm öğrencilere ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği için çalışma başlatmalıdır.” Diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Dr. Kankılıç'ı kaybettik

2022-09-15 13:51 - Mobil

POLİS didik didik aradı!

2022-09-19 09:29 - Asayiş

Doğru Bütçe ve Hedef Kitleyi Belirleyen Markalar Bir Adım Öne Çıkıyor

2022-09-20 08:41 - Teknoloji

4 şüpheli gözaltına alındı

2022-09-15 11:55 - Asayiş

Gaziantep Araç Kiralama Seçenekleri

2022-09-19 05:13 - Yaşam

"Vitrinlik vekil istemiyoruz"

2022-09-19 12:59 - Özel Haber

"Konutlar maliyetine satılsa bile alınabilir olmaktan uzaktır"

2022-09-18 09:41 - Gündem

"KÖKLÜ REFORMLAR YAPTIK"

2022-09-18 13:01 - Özel Haber

SİYASETİN USTA İSİMLERİNDEN AHMET UZER ADAY DEĞİL!

2022-09-16 12:25 - Özel Haber

OSB'DEN acı haber

2022-09-14 14:04 - Mobil

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel