?>

DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP İÇİN

Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve temiz bir Gaziantep bırakmak için çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehri yeşile boyuyor.

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ağaçlandırma ve peysaj çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Gelecek nesillere yeşil bir kent bırakmak adına yapılan çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüleceğine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toprakla buluşan tek bir fidanın bile oldukça önemli olduğunu anlattı. Diğer yandan tarihi İpek Yolu üzerinde Zeugma Mozaik Müzesi karşısında yer alan bölgede ağaçlandırma çalışmalarında sona gelindi.

MOZAİK MÜZESİNİN KARŞISI YEŞİL ALAN OLARAK DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından D-400 Karayolu üzerinde Zeugma Mozaik Müzesi karşısında başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında sona gelindi. Tarihi İpek Yolu üzerinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Diğer yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarının ise başarılı bir şekilde sürdürüldüğü dile getirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ağaçlandırma çalışmaları sayesinde daha yeşil bir Gaziantep'in gelecek nesillere bırakılacağını dile getirdi.

"GAZİANTEP'İ YEŞİLE BOYUYORUZ"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada dikimlerde büyük ve aromatik ağaçlara, toprağın özelliğine ve iklime dikkat edildiğini belirterek, “Sumak, nar başta olmak üzere bütün ağaçları ekiyor, genişletiyor ve şehri yeşile boyuyoruz. Pandemi sürecinde, yeşil toplumun psikolojisi üzerinde birer ilaç. Bu yaptığımız çok doğru bir iş ve Gaziantep Modeli. Aslında model birlikte iş yapma, kardeşlik modeli. Hayırseverlerimiz bir yandan makinalarını çalıştırıp istihdam üretiyor, ABD başta olmak üzere ihracat yapıyor, bir taraftan da okul yapıyor, ağaç dikip orman kuruyor. Pandemide maskeler bir sonuç. Bundan kurtulmak istiyorsak yeşil ekonomi diyoruz. Artık toprağı, suyu, havayı korumamız lazım. Bugünleri kurak geçiriyoruz. Düzbağ olmasaydı su sıkıntısı çekecektik. 2 yılda projeyi tamamladık. Su hayat ve rahmettir. Ekolojiyi bozmamamız lazım. Şehirler, ulaşım, sanayi kirletiyor. Çevre projelerini güçlendirerek bu kirliliği azaltıyor, bitaraftan da ‘Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller’ diyoruz. Rabbim bu fidanları ormana dönüştürsün, şifasını göndersin” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mahkeme yetkisizlik verdi

2021-10-08 10:20 - Özel Haber

Şehit özel harekat polisleri memleketlerine uğurlandı

2021-10-11 06:38 - Mobil

Demirdelen'e hayırlı olsun ziyareti

2021-10-11 10:13 - Özel Haber

Gaziantep’te 13 araç birbirine girdi

2021-10-08 09:07 - Gündem

İş dünyasının 30 güçlü lideri araştırıldı

2021-10-11 06:39 - Mobil

“GAZİANTEP’TE BİR MUHALEFET GÖRMÜYORUM”

2021-10-10 09:25 - Röportajlar

YARIN DEĞİL TAM ŞUAN HAREKET ET!

2021-10-07 12:33 - Röportajlar

"YÖNETEMİYORSUNUZ"

2021-10-12 12:16 - Özel Haber

Yoksulluk sınırı açıklandı

2021-10-10 08:15 - Ekonomi

Mete görevden alındı

2021-10-10 06:48 - Mobil

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber